U Herceg Novom promovisane knjige Blagoja Grahovca

"Svaki fašizam je loš, a ovaj naš je najgori mogući, ne samo jer je naš, već i zato što je utemeljen gdje ga nikada bilo nije" istakao je Grahovac.
82 pregleda 1 komentar(a)
Blagoje Grahovac promocija knjige, Foto: Sdp.co.me
Blagoje Grahovac promocija knjige, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 14.04.2017. 10:40h

U Herceg Novom održane su promocije knjige "Glasovi iz gluve sobe" i "Banditosti ili ubice država" generala u penziji i analitičara geopolitike Blagoja Grahovca.

Publicista Ranko Vuković ocijenio je da su knjige Grahovca višeslojna i izuzetno dragocjena istoriografska građa, gdje autor kao svjedok i učesnik dešavanja sa kraja XX vijeka razobličava događaje i daju pravu sliku o razbijanju Jugoslavije.

Vuković je ocijenio da general Grahovac "vraća ulogu intelektualca i morala u javni život".

"Grahovac neoliberalizam definiše kao savremeni fašizam i patriotizmu daje pravo mjesto gdje on ne može biti iznad morala i zakona", istakao je Vuković.

Govoreći o svojim djelima general Grahovac je ocijenio da "svi koji znaju da pišu ne znaju i da čitaju" i da ga posebno raduju oni koji knjigama pristupaju bez pedrasuda.

Podsjetio je da je više puta u karijeri "napuštao kabinete da ne bi principe". Zbog takvog ponašanja nazvan je "general sa razlogom", jer su i poštovanje i mržnja koju prema njemu osjećaju i strah od njegovog javnog djelovanja "sa razlogom".

Govoreći o političkim dešavanjima u poslednjih 30 godina i današnjem političkom trenutku Grahovac je, kako je saopšteno iz SDP-a, ocijenio da je "DPS KGB-ovski formiran" i da je u pitanju "kriminalna, zločinačka i neofašistička organizacija, koja je učestvovala u razbijanju zemlje, zločinima, švercu, deportacijama, etničkim čišćenjima, 44 likvidacije, duhovnom genocidu.. koja će zbog svega toga jednog dana sigurno biti zabranjena".

Istakao je da to smatra štetnim, jer vodi u žigosanje i onih poštenih u toj partiji što je dugoročno loše, jer vodi u nastavak unutrašnjih podjela. Zbog toga je, kako je ocijenio, najveća odgovornost na "zdravom tkivu DPS-a" jer učešćem u promjenama jedino oni to mogu spriječiti.

Zarobljenost društva ne može opstati, ako ne bude procesa, desiće se eksces, procjenjuje Grahovac.

"Svaki fašizam je loš, a ovaj naš je najgori mogući, ne samo jer je naš, već i zato što je utemeljen gdje ga nikada bilo nije" istakao je Grahovac.

"Među najbližima udbaški DPS ubija ljubav i unosi razdor prebrojavajući nacionalnost krvnih zrnaca među najbližima, ima li nešto gnusnije od toga?" upitao je Grahovac.

Grahovac je istakao da lokalni moćnici uvijek plaču kada se postavi pitanje odgovornosti, "kao sto je Đukanović plakao pred Karlom Del Ponte". Ocijenio je da "DPS sa strahom ide u NATO jer znaju da ih čeka odgovornost".

Govoreći o partijskim funkcionerima istakao je da je "Komunistička partija posljednja koja se bavila moralnim i radnim likom svojih članova". Korumpirane elite su uništile zemlju do te mjere da je "u Crnoj Gori danas više obezbijeđenja i stražara nego proizvodnih radnika".

Bonus video: