Produžen pritvor za Čađenovića i još pet osoba

"Pritvor po ovom rješenju može trajati do dalje odluke suda, s tim što je vijeće suda dužno da po službenoj dužnosti svakih trideset dana do stupanja optužnice na pravnu snagu ispita da li još uvijek postoje razlozi za pritvor", saopšteno iz Višeg suda
99 pregleda 16 komentar(a)
Mihailo Čađenović, Foto: Facebook
Mihailo Čađenović, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.04.2017. 08:40h

Vozaču lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića, Mihailu Čađenoviću Viši sud u Podgorici odredio je pritvor.

Kako je saopšteno iz Višeg suda, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva pored Čađenovića, pritvor je produžen i Bratislavu Dikiću, Branki Milić, Milanu Dušiću, Srboljubu Đorđeviću i Draganu Maksiću.

"Pritvor po ovom rješenju može trajati do dalje odluke suda, s tim što je vijeće suda dužno da po službenoj dužnosti svakih trideset dana do stupanja optužnice na pravnu snagu ispita da li još uvijek postoje razlozi za pritvor. Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od 3 dana od dana prijema prepisa rješenja", saopšteno je iz Višeg suda.

Oni se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije.

Istraga pokušaja terorizma traje od sredine oktobra, a prva hapšenja povodom planiranja navodnih terorističkih akcija počela su u noći 15. oktobra 2016. godine, par sati pred otvaranje biračkih mjesta za parlamentarne izbore.

Tada je u Podgorici uhapšeno 19 osoba na čelu sa Dikićem.

Bonus video: