Remzija Dacić napada titulu na jubilarnom turniru

Jubilarni, 10. „Splendid kik-boks gran pri 2017” održaće se u petak, 21. aprila od 21 sat
93 pregleda 0 komentar(a)
Kik boks, Foto: Privatna galerija
Kik boks, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 13.04.2017. 11:52h

Jubilarni, 10. „Splendid kik-boks gran pri 2017” održaće se 21. aprila od 21 sat. U glavnoj borbi večeri biće Rožajac Remzija Dacić, koji će napasti profesionalnu WAKO Pro titulu prvaka Evrope u kategoriji do 66,8 kilograma, protiv Mevlanea Altuntasa iz Turske.

Povodom tradicionalnog kik-boks spektakla u najvećem crnogorskom hotelu, upriličena je konferencija za novinare, kojoj su pored 25-godišnjeg izazivača iz Rožaja, prisustvovali predsjednik Kik-boks saveza Crne Gore Ivan Strugar, predstavnici opština Budva i Rožaje, Veselin Marković i Mirsad Zenović, Maja Vukićević ispred hotela domaćina, a Milena Spahić kao predstavnik generalnog sponzora “Dukley”, te Slobodan-Boban Nikić WAKO Pro menadžer i organizator gran-prija.

"Spreman sam za titulu, jer sam prethodnih mjeseci se vrijedno pripremao sa mojim trenerom Predragom Lekićem i sparing partnerima iz kluba Ariston. Nadam se da ću titulu osvojiti u jednoj odličnoj borbi, pošto je rival veoma jak i kvalitetan borac. Daću sve do sebe da ga pobijedim i da pojas prvaka Evrope ostane u Crnoj Gori. Poznajem rivala, jer sam ga posmatrao na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, i znam koliko je opasan", kazao je Dacić.

Splendid gran-pri, počeo je prije deceniju 14. decembra spektaularnom borbom za titulu svjetskog prvaka između Ivana Strugara i Salka Zildžića iz Tuzle.

"I ove godine će borbe u ringu Splendida biti kvalitetne, jer imamo talentovanu generaciju, koja je osvajanjem medalja na Svjetskom i Evropskom prvenstvu u posljednje dvije godine vratila slavu našem kik-boksu. U Splendidu će ukupno biti pet uvodnih borbi u kojima će nastupiti naši reprezentativci. Biće to dobra provjera dijela naše selekcije, koja će sve pripreme podrediti Svjetskom prvenstvu u oktobru u Brazilu. Daciću, našem reprezentativcu želimo puno sreće i dobru borbu u kojoj titulu treba da ponese bolji", naglasio je Strugar, predsjednik KBSCG.

U prve dvije borbe boriće se juniori: (-71 kg) Vukan Kuljević (Crna Gora) - Lazar Đorđević (Srbija), (-75 kg) Denis Đoković (Crna Gora) - Dinče Talevski (Makedonija). Seniori: (-81 kg lou-kik) Dejvid Kajević (Crna Gora) - Filip Stanković (Srbija), (-91 kg, lou-kik) Mensur Murić - Mitar Dugalić (Srbija), (+91 kh, K1) Miroslav Vujović (Crna Gora) - Dejan Dimovski (Makedonija).

"Borbe Kajevića i Murića, koji je osvojio bronzu na posljednjem prvenstvu Evrope, protiv svjetskog juniorskog prvaka Dugalića očekujem da budu pravi spektakl. Vujović je prije četiri godine u Bitolju izgubio od Dimovskog i sada će imati priliku za revanš", zaključio je Strugar.

Svi mečevi će biti direktno televizijski prenošeni na Javnom servisu.

"Želimo da zahvalimo svima na pomoći da se ovaj turnir održava toliko dugo. Posebno predsjedniku SO Budva Draganu Krapoviću, koji je bio izuzetno predusretljiv i obećao je pomoć i u narednim godinama. O domaćinu, hotelu Splendid i sponzoru u posljednje četiri godine „Dukley” ne treba ni trošiti riječi. Svi učesnici projekat su prepoznali kao dobro organizovan, atraktivan i mi ćemo se potruditi da tako bude i ubuduće”, naglasio je Nikić.

I Rožaje, u kojem je Dacić 8. avgusta 2015. gdoien osvojio titulu prvaka Evrope, stalo je uz svog borca.

"Remzija je razlog popularnosti kik-boksa kod djece u Rožajama i izuzetno je sjanim rezultatima promovisao Rožaje. Naša opština je znala i znaće da mu se podrškom oduži na tome", kazao je Zenović.

Vukićevićeva i Spahićeva su borcima poželjele sreću.

„Vrijeme je pokazalo ispravnim odluku Splendida da organizuje jedan od najznačajnijih kik-boks turnira. I na planu promocije Budve, Crne Gore i kik-boksa”, naglasila je Vukićevićeva.

Bonus video: