Opština Budva podnijela krivične prijave protiv Kuljače, Lazovića...

"Na osnovu činjenica i dokaza do kojih je došla nova vlast u Budvi potkirijeljeno je argumentima ono što su opštinski funkcioneri, na čelu sa predsjednikom Opštine, javno govorili u vezi prodaje nepokretnosti u samom centru Budve na lokaciji gradilišta "Porto Budva""
136 pregleda 18 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.04.2017. 08:42h

Opština Budva podnijela je krivične prijave protiv bivšeg predsjednika Opštine Rajka Kuljače, bivšeg predsjednika SO Budva Bora Lazovića, Jova Lazovića iz Budve, NN lica iz Opštine Budva i Uprave za nekretniku PJ Budva zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Na osnovu činjenica i dokaza do kojih je došla nova vlast u Budvi potkirijeljeno je argumentima ono što su opštinski funkcioneri, na čelu sa predsjednikom Opštine, javno govorili u vezi prodaje nepokretnosti u samom centru Budve na lokaciji gradilišta "Porto Budva"", navodi se u saopštenju predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića.

Tekst krivične prijave sa obreazloženjem i kompletnu dokaznu dokumentaciju možete pogledati OVDJE.

Krapović dodaje da je obaveza nove lokalne vlasti u Budvi da sve nezakonite radnje za koje prikupe dokaze procesuiraju čim se za to steknu uslovi.

"Za ovaj konkretan slučaj, koji je u svojim javnim istupima u poslednje vrijeme problematizovao predsjednik Opštine Budva, apsolutno smo sigurni da su navedena lica kroz krivično djelo koje im se stavlja na teret nanijeli Opštini Budva štetu u milionskom iznosu i bićemo istrajni da ovu stvar dovedemo do kraja i nadoknadimo nanesenu štetu građanima Budve. Nažalost, proteklih godina u Opštini Budva je od strane funkcionera, službenika i drugih lica djelovanjem organizovane kriminalne grupe, na čijem je čelu bio visoki funkcioner DPS-a, nanesena ogromna šteta i niko ne treba da ima sumnju da će nova vlast u Opštini Budva do kraja ispitati svaki problematičan aranžman, svaki ugovor, svaku cesiju, svaku kompenzaciju, svaku prodaju zemlje i svako javno-privatno partnerstvo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ova krivična prijava "samo jedna u nizu koja će biti podnijeta protiv onih koji su krali od građana Budve".

"Ako je bilo ko imao sumnju u riješenost i odlučnost nove vlasti da se izbori sa kriminalom prethodne DPS vlasti u Opštini Budva, smatramo da se ovom krivičnom prijavom te sumnje otklanjaju. Opština Budva za građane ima poruku - mi smo vam obećali obračuin sa korupcijom i organizovanim kriminalom i kao nekoliko predizbornih obećanja koje smo već ispunili i ovo obećanje počinjemo da ispunjavamo danas", zaključuje se u saopštenju Krapovića

Bonus video: