TUŽILAC SAŠA ČAĐENOVIĆ O KAVČANIMA:

"Imam dokaze o članovima krimi klana"

Advokati pripadnika tzv. kavačke grupe saopštili su juče u Višem sudu da je optužnica neodrživa
11 komentar(a)
Igor Božović, Foto: Boris Pejović
Igor Božović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2017. 06:01h

Pravni zastupnici pripadnika takozvane kavačke kriminalne  grupe saopštili su juče da je neodrživa optužnica protiv njihovih klijenata, konstatujući da u njoj nema elementarnih dokaza koji ukazuju na krivicu 15 optuženih.

To su saopštili tokom ročišta  za potvrđivanja optužnice okrivljenoj grupi, pred vanraspravnim vijećem   podgoričkog Višeg suda kojim je predsjedavala sutkinja  Suzana Mugoša.

Specijalni tužilac Saša Čađenović istovremeno je rekao da optužnica obiluje dokazima koji potvrđuju umješanost i funkciju pojedinačno svakog člana kriminalne organizacije.

Advokat Miodrag Bojanić  kazao je  da se nijedan od dokaza ne odnosi na njegovog branjenika Đerđa Camaja.

“Niti se moj branjenik pominje u mjerama tajnog nadzora, niti u prikupljenim dokazima, niti izjavama svjedoka, niti zapisnicima. Nejasno je kako ga je tužilac uspio dovesti u vezu sa svim ovim. Postoji samo jedan poziv koji je stigao na njegov telefon i koji je trajao šest sekundi. Znači samo jedan poziv za šest godina, koliko je navodno član kriminalne organizacije”, istakao je Bojanić.

Čađenović je podigao optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića,  Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića.

U optužnici, između ostalog, piše da su  Kašćelan i Igor Božović krajem maja 2010. organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove.

Objašnajva se da su se bavili zelenaštvom, prodajom droge, davanjem mita, pranjem novca...

Navodi se da su Kašćelan i Božović bili su zaduženi za planiranje krivičnih djela, davanje uputstava i naređenja ostalim članovima krimi organizacije i obezbjeđivanje novca, ali i da  su i učestvovali u rivičnim djelima.

Preporučujemo za Vas