Odbijen zahtjev advokata: Svetozar Marović mora u zatvor

Marovićevu medicinsku dokumentaciju vještačili su specijalista radiologije prof. dr Goran Nikolić, specijalista sudske medicine prof. dr Miodrag Šoć, specijalista neurohirurgije prof. dr Bogdan Ašanin i specijalista psihijatrije doc. dr Lidija Injac Stevović
141 pregleda 65 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Filip Roganović
Svetozar Marović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.04.2017. 14:54h

Osuđeni šef budvanske kriminalne grupe Svetozar Marvović nije toliko bolestan da ne može izdržavati zatvorsku kaznu.

To piše u rješenju predsjednika Osnovnog suda u Kotoru Branka Vučkovića kojim je odbijen kao neosnovan, zahtjev za odlaganje izvršenja kazne Marovića.

Vučković je takvu odluku donio nakon što je sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Podgorici dostavio mišljenje da je opisane bolesti i posljedične zdravstvene tegobe Marovića moguće medicinski zbrinjavati i u spuškom zatvoru.

Marovićevu medicinsku dokumentaciju vještačili su specijalista radiologije prof. dr Goran Nikolić, specijalista sudske medicine prof. dr Miodrag Šoć, specijalista neurohirurgije prof. dr Bogdan Ašanin i specijalista psihijatrije doc. dr Lidija Injac Stevović.

"U nalazu i mišljenju je, između ostalog, navedeno da sveukupno narušeno zdravlje Marović Svetozara po medicinskoj dokumentaciji iz Beograda, ispravnom specijalističkom terapijom je moguće adekvatno zbrinjavati i medikamentoznom terapijom, kao i da je opisane bolesti i posljedične zdravstvene tegobe osuđenog Marović Svetozara moguće medicinski zbrinjavati i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija KP Dom Spuž, s tim što je odmah po prijemu imenovanog u ZIKS potrebno uraditi cijelokupnu ciljanu dijagnostičku proceduru specijalistički zahtjevnu u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, a nakon urađene dijagnostike moguće je obezbjediti stalno konzilijarno specijalističko praćenje stanja zdravlja osuđenog Marović Svetozara", navodi se u rješenju Vučkovića.

Vučković je naložio Maroviću da se u spuški zatvor javi odmah po prijemu rješenja i zaprijetio mu prinudnim privođenjem.

Bonus video: