Nikšićanki dva mjeseca zatvora zbog kupovine lične karte

U optužnom predlogu piše da je Janjušević 14. oktobra 2016. godine na protivpravan način uticala na Vesnu Nikolić da na parlamentarnim izborima 16. oktobra 2016. ne glasa
90 pregleda 13 komentar(a)
lična karta, novac, Foto: D. Mihajlović
lična karta, novac, Foto: D. Mihajlović
Ažurirano: 11.04.2017. 06:11h

Nikšićanka Dragana O. Janjušević (19) osuđena je na dva mjeseca zatvora za kupovinu lične karte, dok je Vesna M. Nikolić (58) iz Nikšića, osuđena na mjesec dana uslovno na godinu za primanje novca da ne bi glasala na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori održanim u oktobru 2016.

Prvostepenu presudu juče u Višem sudu u Podgorici izrekla je sutkinja Suzana Mugoša.

Sutkinja je obrazlažući presudu kazala da je dokazano da je Janjušević počinila krivično djelo. Za Nikolić je objasnila da su vještaci u nalazu naveli da je bila bitno smanjena uračunljivost.

U optužnom predlogu Miroslava Turkovića piše da je Janjušević 14. oktobra 2016. godine na protivpravan način uticala na Vesnu Nikolić da na parlamentarnim izborima 16. oktobra 2016. ne glasa.

“Okrivljena Janjušević je toga dana došla u kuću kod Nikolićeve u nikšićkom naselju Mušovina, i dala joj 60 eura, da ne glasa na parlamentarnim izborima. Okrivljena Nikolić je uzela ovaj novac, a za uzvrat joj predala svoju ličnu kartu, bez koje ne bi mogla da ostvari pravo glasanja”, piše.

Prema navodima optužnog predloga, time su Janjušević i Nikolić izvršile krivično djelo - povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Bonus video: