Sinđelić je osuđen u Hrvatskoj, zainteresovani su za izručenje

"Zainteresovani smo za izručenje navedene osobe radi izvršenja kazne zatvora izrečene u Hrvatskoj. Napominjemo da su u postupak izručenja, osim Ministarstva pravosuđa, uključena i druga nadležna tijela obje države, i da molbu za izručenje možemo podnijeti tek po pribavljanju svih potrebnih službenih dokumenata i obavijesti"
154 pregleda 178 komentar(a)
Aleksandar Sinđelić, Foto: Facebook.com
Aleksandar Sinđelić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 10.04.2017. 17:37h

Hrvatska je 2012. godine raspisala crvenu Interpolovu potjernicu za Sašom Sinđelićem, i zainteresovana je za njegovo izručenje, saopšteno je Radiju Crne Gore iz hrvatskog Ministarstva pravosuđa.

Iz Ministarstva su kazali da je potjernica za Sinđelićem raspisana "zbog izvršenja jedinstvene kazne zatvora u trajanju od 21 godine zbog krivičnog djela teškog ubistva i teške krađe, na koju je osuđen presudom Županijskog suda u Vukovaru od 28. aprila 2011. godine koja je potvrđena presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 21. decembra iste godine".

Ministarstvo pravosuđa, kako su kazali, prati razvoj situacije vezano za navedeni predmet i zainteresovano je za Sinđelićevo izručenje.

"Zainteresovani smo za izručenje navedene osobe radi izvršenja kazne zatvora izrečene u Hrvatskoj. Napominjemo da su u postupak izručenja, osim Ministarstva pravosuđa, uključena i druga nadležna tijela obje države, i da molbu za izručenje možemo podnijeti tek po pribavljanju svih potrebnih službenih dokumenata i obavijesti", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović juče je na konferenciji za novinare iznio ovu tvrdnju, dodajući da Sinđelića pomenuta optužnica diskvalifikuje kao svjedoka saradnika.

Povodom toga, oglasilo se danas i Specijalno državno tužilaštvo, ističući da bi DF lideri Andrija Mandić i Milan Knežević među osumnjičenima za organizaciju pokušaja terorizma trebalo da pitaju sebe, a ne tužioca Milivoja Katnića o kredibilitetu Sinđelića.

Bonus video: