DF: Sinđelić u Hrvatskoj osuđen na robiju zbog ubistva

„Ako je SDT znao koga proglašava svjedokom-saradnikom, onda treba hitno uhapsiti Milivoja Katnića. Ukoliko nije znao, onda je potpuno nedostojan svog posla i treba da podnese ostavku“, kazao je Radunović
104 pregleda 354 komentar(a)
Slaven Radunović, DF, Foto: Zoran Đurić
Slaven Radunović, DF, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.04.2017. 17:16h

Svjedok saradnik u slučaju pripremanja terorističkih napada tokom izborne noći, Saša Sinđelić, u javnosti se predstavlja kao Aleksandar, jer je pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog ubistva, što ga diskvalifikuje kao svjedoka saradnika, kazao je poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović. Radunović je na konferenciji za novinare rekao da je Sinđelić 28. februara 2012. godine pravosnažno osuđen na kaznu od 21 godinu zatvora u Hrvatskoj, zbog ubistva hrvatskog državljanina.

Kako tvrdi Radunović, Sinđelić je 6.oktobra 2002. ukrao automobil i mobilni telefon u Hrvatskoj, došao do sela Rekavac u blizni granice sa Srbijom i ubio farmera tako što mu je pucao u leđa.

Prema riječima Radunovića, tada je Sinđelić uzeo traktor žrtve i van graničnog prelaza ušao u Srbiju. „Tamo je pucao na saobraćajnu patrolu koja je htjela da ga zaustavi, nakon čega je uhapšen i odgovarao je zbog napada na službeno lice“, saopštio je Radunović.

On je naveo da je Sinđelić „diskvalifikovan kao svjedok saradnik“. Radunović je poručio da je u trenutku ubistva Sinđelić služio vojni rok u kasarni u Raškoj, koja je u to vrijeme pripadala Drugoj armiji Vojske Jugoslavije, čija je komanda bila u Podgorici. „Da li je stvarno Katnić znao, ili ne, da je njegov glavni adut u stvari bjegunac s teretom od 21 godinu zatvora? Ja sam siguran da, ako je znao, a prećutao to Sudu koji je sklopio sporazum s takvim nekredibilnom svjedokom, onda mora da bude uhapšen. Ako nije znao, onda je nedostojan svog posla i treba da podnese ostavku“, kazao je Radunović. On je zatražio od predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da se izjasni da li su pravosudni organi znali za „krimilano djelo Milivoja Katnića, kojim je prikrio najvažniju činjenicu i omogućio da se kompletan postupak vodi na osnovu izjave čovjeka koji je izvršio teško krivično djelo i koji ne može da bude svjedok saradnik“. „Ako jesu, onda treba da vidimo ko iz pravosudnih organa treba da odgovara“, rekao je Radunović. On je kazao da Hrvatska ima obavezu da uhvati Sinđelića i sprovede ga u zatvor.

„Ćutanje te zemlje navodi na sumnju da su možda i oni uključeni u sve ovo i namjerno prećutkuju činjenice da bi se stvorila slika o navodnoj umiješanosti Rusije u državni udar, dok Crna Gora ne bude primljena u NATO“, kazao je Radunović. On je pozvao nadležne hrvatske organe da kažu da li znaju o kom se Sinđeliću radilo sve vrijeme.

Sinđelić je, kako je obznanio Radunović, pravosnažno osuđen u februaru 2012. godine zbog ubistva Mirka Fotesa 2002. godine, kao i zbog krađe njegovog traktora.

"Ne postoji sud na planeti koji bi prihvatio ovakvog probisvijeta i ubicu za kredibilnog svjedoka“, kazao je Radunović.

On je dodao da DF nije sjedio skrštenih ruku na optužbe specijalnog tužioca Milivoja Katnića već se "i te kako potrudio da dođe do dokaza i raskrinka ovu farsu".

„Ako je SDT znao koga proglašava svjedokom-saradnikom, onda treba hitno uhapsiti Milivoja Katnića. Ukoliko nije znao, onda je potpuno nedostojan svog posla i treba da podnese ostavku“, kazao je Radunović.

Za krivično djelo teško ubistvo Sinđelić je osuđen na 20 godina zatvora, a zbog teške krađe na godinu i dva mjeseca.

DF: Velimirović je kazao da ga je Katnić ucijenio da potpiše bilo šta >>>

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović, kazao je da će taj politički savez nastaviti sa istraživanjima ovog slučaja do konačnog utvrđivanja svih činjenica.

On je takođe naglasio i moguću umiješanost određenih NATO službi, kao i države Hrvatske u cijeli slučaj, a s obzirom na težnju vlasti da nasilno ugura Crnu Goru u NATO.

Bonus video: