Rudić: Sezona snova za sve nas, klub i grad

Jedinstvo Bemax je prekinulo osmogodišnju vladavinu Budvanske rivijere, na impresivno ubjedljiv način, sa sve tri pobjede, uz samo tri izgubljena seta, za prvu duplu krunu
0 komentar(a)
Jedinstvo Bemax, Foto: OSCG
Jedinstvo Bemax, Foto: OSCG
Ažurirano: 09.04.2017. 10:01h

Subota 8. april u Bijelom Polju nije bio samo uobičajeni prvi dan vikenda - kao nikada ranije, ulicama grada pod Obrovom se pričalo o odbojci, zahvaljujući sjajnom uspjehu momaka Darka Prebiračevića.

Jedinstvo Bemax je prekinulo osmogodišnju vladavinu Budvanske rivijere, na impresivno ubjedljiv način. Bjelopoljci su prvo pobjedom u finalu Kupa (3:1) stavili Budvanima do znanja da ne žele da budu samo epizodisti u finalu, kao što je bio slučaj prošle sezone, a onda su sada već bivšem šampionu zadali završni udarac u finalu plej-ofa, sa sve tri pobjede, uz samo tri izgubljena seta, za prvu duplu krunu u klupskoj istoriji...

"Finale je moglo biti i neizvjesnije da smo u prvom meču prokockali pobjedu nakon vođstva od 2:0. Međutim, pobjeda i brejk u Budvi su nam dali dodatni impuls da vjerujemo da nakon Kupa ove sezone možemo da uzmemo i titulu. Jasno je bilo da u drugom meču u Bijelom Polju pred našom mnogobrojnom publikom, nemaju šta da traže. Tako je i bilo, dobili smo ih veoma lako 3:0. Pred treći meč u Budvi, doputovali smo dan ranije, odmorili se i spremili za najvažniji meč, a onda stavili tačku na istorijsku sezonu za nas. Ovo je definitivno sezona snova za sve nas. To je i veliki uspjeh za klub, za naš grad. Ponosan sam na ekipu i stručni štab. Velika smo porodica, veliki tim, sa velikim srcem. Hvala svima koji su nas bodrili ove sezone, mislim da smo im vratili na najbolji mogući način", rekao je za „Vijesti” kapiten Bjelopoljaca, primač Vladan Rudić.

Jedinstvo su uoči starta sezone pojačali primač/korektor Jovan Delić, tehničar Strahinja Kuburović i srednji bloker Radoslav Ćuk, čime je bjelopoljski klub, uz ove godine mnogo profesionalniji pristup radu (ekipa je trenirala dva puta dnevno, imala je i kondicionog trenera, uz pomoć sponzora i Opštine i redovne plate), pokazao da želi da napravi korak više u odnosu na prošlogodišnja dva finala. Rad i uloženi trud su se isplatili, a uspjeh dobija još više na značaju ako se zna da je ostvaren sa uglavom domaćim igračima, Bjelopoljcima Rudićem, Bugarinom, Bulatovićem, Popovićem, te Podgoričaninom Đuretićem, a sve u finišu sezone bez povrijeđenog Ćuka i zbog povrede duže odsutnog Magdelinića.

"Možda smo ovu finalnu seriju mnogo lakše riješili u našu korist nego što je bilo očekivano, posebno zbog dvije pobjede u Budvi. Takvom uspjehu je doprinijela odlična energija i ritam koji smo uzeli poslije osvajanja Kupa u Bijelom Polju. Nakon prošlogodišnja dva finala koja smo izgubili, mi smo ove sezone napravili dva mnogo veća koraka. Sve je ove godine u našem klubu funkcionisalo odlično, kako organizacija, tako i svi ljudi koji su uključeni u rad kluba, te igrači i mi koji smo na terenu sve to sproveli u djelo. Rezultat je došao kao posljedica kvalitetnog rada", rekao je Prebiračević.

Pojačanja će prvenstveno tražiti u crnogorskim igračima

Sportski direktor Slobodan Šebek je istakao da će klub obaviti razgovore sa svim igračima, kako bi se vidjelo „kakva su njihova razmišljanja o nastavku saradnje, jer su ugovori potpisani na godinu dana uz mogućnost produženja saradnje”.

"Što se tiče eventualnih pojačanja, ukoliko ih bude, mi ćemo ih tražiti prvenstveno u crnogorskim igračima. A ukoliko na domaćem tržištu igrača koji su slobodni ne nađemo adekvatna pojačanja, mi ćemo se okrenuti regionu", kaže Šebek.

On dodaje da je cilj Jedinstva da pravi klub, a ne samo tim.

"Ove godine smo pokrenuli školu odbojke i formirali bazu koja sada broji 30 talentovanih dječaka. Na državnim prvenstvima ove godine ćemo imati prijavljene sve mlađe selekcije. Naši mladi igrači koji su priključeni prvom timu zavređuju pažnju selektora pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije. Mi ćemo i dalje nastaviti da širimo bazu dječaka i djevojčica kroz projekte koje u narednom periodu planiramo, a sada nam vjetar u leđa daju rezultati prvog tima, koji već privlače djecu da vole odbojku", zaključio je Šebek.

Bonus video: