Dojava o bombi u Delti stigla iz inostranstva

“Vijestima” je rečeno da je telefon u Delti zazvonio oko 12:30 sati i da je muški glas sa druge strane obavijestio zaposlenog da je u šoping molu podmetnut eksploziv
24 komentar(a)
Delta city evakuacija, Foto: Zoran Đurić
Delta city evakuacija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.04.2017. 06:46h

Iz inostranstva je pozvan kontakt telefon u Delti kada je saopštena, ispostaviće se, lažna dojava o bombi u tom podgoričkom šoping centru.

“Vijestima” je rečeno da je telefon u Delti zazvonio oko 12:30 sati i da je muški glas sa druge strane obavijestio zaposlenog da je u šoping molu podmetnut eksploziv.

“Detaljnom pretragom Delte i okoline nije pronađeno ništa sumnjivo... Inspektori pokušavaju da utvrde identitet osobe koja je zvala iz inostranstva”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Zaposleni i više stotina posjetilaca tržnog centra evakuisani su nedugo nakon što je policija iz Delte obaviještena o pozivu.

Na licu mjesta stiglo je vozilo interventne policije, a nakon njih i vatrogasno i vozilo hitne pomoći.

“Putem razglasa saopšteno je da svi, uključujući i zaposlene u buticima i drugim objektima, napuste prostor”, rekao je za "Vijesti" jedan od pripadnika obezbjeđenja. Nakon razglasa - metež i panika, ljudi su se gurali da napuste mol. Iz razloga da ne bi došlo do panike i prevelike gužve, obezbjeđenje se trudilo da to izvede fazno, pa su na primjer posjetioci bioskopa naknadno izvedeni. Radnici obezbjeđenja su smirivali i usporavali one koji su u žurbi gurali ostale, ali i požurivali one koji su negodovali.

“Bila sam u Delti i otišla do toaleta... Kada sam izašla nije bilo nikoga i svaki butik je bio zatvoren, a dvije žene su trčale i kazale mi da odmah izađem pa sam pošla za njima”, rekla je jedna od prisutnih. Delta city otvoren je nešto prije 17 časova.

Hotel "Hemera" je ispražnjen sinoć oko 21:15 časova, nakon dojave o navodno postavljenoj bombi.

"Hemera" se nalazi u Njegoševoj ulici, zbog čega je bio zabranjen prolaz u užem centru Podgorice.

Bonus video: