Saradnja podgoričkog i sajma knjiga iz Skoplja

Slične protokole Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja sklopio je između ostalih i sa sajmovima knjiga u Beogradu, Bukureštu i Pekingu
0 komentar(a)
Međunarodni podgorički sajam knjiga, Foto: Međunarodni podgorički sajam knjiga
Međunarodni podgorički sajam knjiga, Foto: Međunarodni podgorički sajam knjiga
Ažurirano: 08.04.2017. 15:27h

Predstavnici Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i Međunarodnog sajma knjiga u Skoplju potpisali su danas Protokol o saradnji.

Protokol su potpisale Sanja Kondarko, generalna direktorka Sajma knjiga u Skoplju, i Maida Šukurica Gorčević, koordinatorka projekta Podgoričkog sajma.

"Potpisani Protokol predviđa, između ostalog, međusobnu saradnju u organizaciji i promociji sajmova, što će dovesti do bolje povezanosti kako izdavačkih kuća dvije zemlje, tako i autora koji će dobiti priliku da svoja djela predstave široj javnosti. Takođe, stvaraju se uslovi za efektivan nastup makedonskih izdavača na Sajmu knjiga u Podgorici, a potpisivanje protokola će biti dodatni podsticaj i za crnogorske izdavačke kuće da nastupaju na Sajmu knjiga u Skoplju. Potpisivanje ovog protokola svakako je suštinski događaj koji otvara dalji put kulturne saradnje i jačanje veza Crne Gore i Makedonije", navode iz Podgoričkog sajma.

Slične protokole Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja sklopio je između ostalih i sa sajmovima knjiga u Beogradu, Bukureštu i Pekingu.

Sajam knjiga u Skoplju, koji se ove godine održava od 4. do 10. aprila 2017. godine, najposjećenija je manifestacija ove vrste u Makedoniji, koja godišnje okuplja oko 100 izlagača i koju obično posjeti blizu 50. 000 posjetilaca.

Bonus video: