"POKUŠAJ KRIMINALNIH GRUPA IZ BARA DA NAS OMETU U RADU"

Uprava policije: Nakon napada na kolegu radićemo još žustrije i odlučnije

"U vezi sa predmetnim aktiviranjem eksplozivne naprave na vozilu kolege Đokovića, za sada možemo reći da CB Bar ima indicije o tome ko bi mogao da bude povezan sa ovim kriminalnim aktom i intenzivno radi na dokazivanju ovog djela"
22 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.04.2019. 22:39h

Službenici Centra bezbjednosti Bar, uz podršku drugih organizacionih jedinica, intenzivno rade na rasvjetljavanju aktiviranja eksplozivne naprave na vozilu u vlasništvu kolege Ivana Đokovića iz Bara, saopštili su iz Uprave policije.

"Ovim kriminalnim aktom organizovane kriminalne grupe na području Bara pokušavaju da zaustave policijske aktivnosti koje su usmjerene na prevenciju eventualno planiranih krivičnih djela i dokazivanje krivičnih djela koja su počinjena u prethodnom periodu. Uprava policije je odlučna u borbi protiv organizovanog i svih vidova kriminala i ovaj napad na imovinu policijskog službenika nas motiviše da te aktivnosti sprovodimo još žustrije i odlučnije, u zakonskim okvirima i u tijesnoj saradnji sa tužilaštvom", piše u saopštenju.

Improvizovana eksplozivna naprava je podmetnuta i aktivirana na vozilo "VW Golf VII" vlasništvo pomoćnika komandira Interventne jedinice CB Bar, Ivana Đokovića jutros oko 4 sata na parkingu u ulici Rista Lekića u Baru. 

O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Izuzeti tragovi biće upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Važno je reći da je CB Bar prethodnih mjeseci, dolaskom novog načelnika i njegovih saradnika, postigao zavidne rezultate, a kao primjer navodimo da su sva krivična djela prijavljena u martu ove godine, a koja su se dogodila na području Opštine Bar, stoprocentno rasvijetljena. U vezi sa predmetnim aktiviranjem eksplozivne naprave na vozilu kolege Đokovića, za sada možemo reći da CB Bar ima indicije o tome ko bi mogao da bude povezan sa ovim kriminalnim aktom i intenzivno radi na dokazivanju ovog djela. Službenici CB Bar i drugih organizacionih jedinica su naime prethodnih mjeseci stalnim kontrolama tzv. bezbjednosno interesantnih lica kod tih lica pronašli i oduzeli oružje, municiju, drogu i vozila koja su koristila. Sa tim aktivnostima će se još intenzivnije nastaviti. Sva lica koja su interesantna za službu će biti kontrolisana i provjeravana i policija će konstantno raditi na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju kriminaliteta i privođenju licu pravde svih lica koja budu osumnjičena za krivična djela", piše u saopštenju policije.