Hamiltonu pol-pozicija u Kini, još dva koraka od rekorda Sene

Vozač Mercedesa Britanac je do šeste uzastopne pol-pozicije, 63. u karijeri, došao u vremenu od 1:31,678 minuta.
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.04.2017. 11:29h

Britanac Luis Hamilton osvojio je pol-poziciju pred Veliku nagradu Kine, druge trke u novoj sezoni Formule 1.

Vozač Mercedesa Britanac je do šeste uzastopne pol-pozicije, 63. u karijeri, došao u vremenu od 1:31,678 minuta.

"Veoma sam srećan, jer je ove sezone velika borba, što je suština u trakama, što te tjera da uvijek daješ sve više", rekao je Hamilton.

"Ferari je bio veoma brz u kvalifikaciajma i na treningu, znao sam da razlika neće biti velika, i bio je potreban savršen krug. Uspio sam da napredujem iz kruga u krug, u svakom dijelu staze. Osjetio sam se jakim, a veoma sam zahvalan ekipu na velikom radu kako bismo ostali u trci sa Ferarijem", dodao je Hamilton.

Hamiltonu je današanjom pol-pozicijom došao na samo dvije od rekorda Ajrtona Sene.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel zauzeo je drugo mjesto sa 186 hiljaditih djelova sekunde sporijim vremenom, dok se Finac Valteri Botas iz Mercedesa sa stotinkom lošijim vremenom našao na trećem mjestu.

"Imam odličan bolid u svakim uslovima trke, ali će zavisiti i od toga što će Mercedes uraditi. Vidjeli smo da u kvalifikacijama uspijevaju da izvuku maksimum iz svog potencijala, a mi u tome moramo da napredujemo. Vidjećemo kako će biti na samoj trci, vjerujem da će uslovi trke biti drugačiji", rekao je Fetel.

Četvrto mjesto zauzeo je Finac Kimi Raikonen iz Ferarija, dok se na petom mjestu našao Australijanac Danijel Rikardo iz Red Bula.

Društvo Australijancu u trećem startnom redu praviće Brazilac Felipe Masa iz Vilijamsa. Sedmo mjesto zauzeo je Nemac Niko Hilkenberg iz Renoa, a osmi je Meksikanac Serhio Peres iz Fors Indije. Prvu desetoricu kompletirali su Rus Danil Kvjat iz Toro Rosa i Kanađanin Lens Strol iz Vilijamsa.

Trka za Veliku nagradu Kine voziće se sjutra od 8.00 po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: