VREMEPLOV: Prosvjetari još štrajkuju

Iz štrajkačkog kažu da se štrajk se nastavlja sve do ispunjenja zahtjeva. Oni navode da “nema nikakvih pregovora sa resornim ministarstvom”, te da je svako ostao pri svojim stavovima
51 pregleda 0 komentar(a)
novine, Foto: Shuterstock
novine, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 08.04.2017. 09:00h

Ni nakon tri mjeseca, od kada je počeo štrajk prosvjetnih radnika u CG, Sindikat prosvjete i resorno ministarstvo nijesu postigli nikakav dogovor. Štrajk prosvjetih radnika počeo je 9. januara, a kako sada stvari stoje, nema naznaka da će se ubrzo okončati.

Iz štrajkačkog kažu da se štrajk se nastavlja sve do ispunjenja zahtjeva. Oni navode da “nema nikakvih pregovora sa resornim ministarstvom”, te da je svako ostao pri svojim stavovima.

U školama se sada svode ocjene za tromjesečje, a odbor nema informaciju da li je neka škola odustala od štrajka. Oni tvrde da u mnogim školama “ima pritisaka na zaposlene” da pređu na izvođenje nastave sa časovima od 45 minuta.

Ministarstvo prosvjete čeka da se škole pojedinačno izjasne o njihovoj ponudi da li prihvataju da se koeficijenti povećaju za 6%. Kada budu gotovi rezultati izjašnjavanja, resorno ministarstvo će se odrediti na koji će način dalje djelovati.

Bonus video: