Stražara više, lopovi brži

“Tehnička služba po svakoj prijavi izlazi na lice mjesta i konstatuje nastalu štetu. Što se tiče materijalne štete, nije obično velika, ali s obzirom da se skrnavljenje spomenika i grobnica smatra krivičnim djelom i da se zadire u naosjetljiviji dio, šteta je i te kako velika”, navodi se u odgovorima na pitanja „Vijesti”, a koja je potpisao vršilac dužnosti izvršnog direktora Slobodan Stanović
2 komentar(a)
Grobovi, Foto: Privatna arhiva
Grobovi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.04.2017. 20:18h

Nadležni iz preduzeća „Pogrebne usluge” sa skrnavljenjem i krađom sa grobnica upoznaju se na osnovu prijava građana, navode iz tog preduzeća.

Veliki broj grobnica na Čepurcima, kako su “Vijesti” pisale prije dva dana, oštećen je, odnosno sa ploča su skinute mesingane alke.

“Tehnička služba po svakoj prijavi izlazi na lice mjesta i konstatuje nastalu štetu. Što se tiče materijalne štete, nije obično velika, ali s obzirom da se skrnavljenje spomenika i grobnica smatra krivičnim djelom i da se zadire u naosjetljiviji dio, šteta je i te kako velika”, navodi se u odgovorima na pitanja „Vijesti”, a koja je potpisao vršilac dužnosti izvršnog direktora Slobodan Stanović.

Svaki slučaj skrnavljenja i krađe, istakli su da evidentiraju i prijavljuju nadležnim, ali nemaju povratnu informaciju od policije da li počinioci budu nađeni.

“Povećanim brojem čuvara na groblju, čestim obilascima i povećanim noćnim obilascima, može se reći da je smanjen broj ovakvih slučajeva”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: