Nema pomjeranja trke za VN Kine, trening trajao samo 20 minuta

1 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2017. 15:41h

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Kine voziće se kako je i planirano, u nedjelju od 8.00 časova po srednjoevropskom vremenu, uprkos tome što je trostruki svjetski šampion Luis Hamilton zatražio da se promijeni termin, poslije lošeg vremena u Šangaju zbog kojeg je otkazan današnji drugi trening.

Kako je prenio Skaj Sports, razmatrana je mogućnost promjene termina, pošto je iz bezbjednosnih razloga otkazan današnji drugi trening, jer zbog kiše i magle medicinski helikopter ne bi mogao da sleti u slučaju nesreće.

Međutim, iz praktičnih razloga i u tako kratkom roku, do pomjeranja termina neće doći.

Takođe je odbačen i predlog da se trka pomjeri na ponedjeljak zbog logistike i prebacivanja opreme u Bahrein, gdje će se naredne nedjelje voziti treća trka u šampionatu.

Na prvom treningu, koji je takođe u više navrata prekidan zbog loših uslova i trajao je 20 minuta, najbrže vrijeme ostvario je Maks Verstapen iz Red Bula, 1:50,491 minuta.

Očekuje se da će se u subotu ujutro sastati novi vlasnici Formule 1 Liberti medija i predstavnici ekipa.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton nije uspio da zabeleži rezultat. On je po otkazivanju drugog treninga izašao na stazu i družio se s navijačima, koji su ostali uprkos lošem vremenu.

On je na Tviteru tražio od novih vlasnika Formule 1 i Međunarodne automobilske federacije (FIA) da prilagode termine za vikend, kako bi se vozačima obezbjedili novi treninzi. Britanac je predložio da se u subotu održe tri treninga, a da se prije trke u nedjelju održe kvalifikacije.

Prema vremenskoj prognozi, u subotu će biti sunčano u Šangaju, ali se kiša očekuje u nedjelju.

Bonus video: