Zaplijenjeno 105 kilograma skanka, uhapšene tri osobe

Nakon kriminalističke obradi sumnja se da je opojna droga bila namjenjena tranzitu preko Crne Gore radi daljeg krijumčarenja u zemlje susjedstva
249 pregleda 7 komentar(a)
Marihuana, Foto: Shutterstock
Marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.04.2017. 14:15h

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv droga Centra bezbjednosti Podgorice i Odjeljenja bezbjednosti Andrijevice, u odvojene dvije akcije prekinulu su lanac krijumčarenja opojne droge, skanka, i tom prilikom zaplijenili 105 kilograma ove droge.

Policila je uhapsila tri osobe, zbog sumnje za proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a jedno od ta tri lica tereti se još i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Naime, službenici Odsjeka u sadejstvu sa službenicima OB Andrijevica su, 06.04.2017. godine oko 21,30 časova, postupajući po prethodno pribavljenim operativnim saznanjima, vršili pregled lica N.N. (36) iz Andrijevice i vozila kojim je upravljao, marke „VW“ beranskih registarskih oznaka, kao i lica koje se nalazilo na suvozačevom mjestu A.D. (39) iz Republike Albanije. Pregledom vozila, službenici Odsjeka su pronašli dva veća bijela džaka, jedan na zadnjem sjedišu a drugi u prtljažniku. U džakovima su se nalazila 72 PVC pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, ukupne težine oko 85 kg", navodi se u saopštenju Uprave policije..

Pronađena i oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Nakon kriminalističke obrade sumnja se da je opojna droga bila namjenjena tranzitu preko Crne Gore radi daljeg krijumčarenja u zemlje susjedstva.

Policija je u odvojenoj akciji u pretresu kuće u Lijevoj Rijeci uhapsila Zorana Tomovića i državljanina Bosne i Hercegovine Ranka Mikića, jer je kod njih pronašla 20 kilograma skanka kao i oružje.

"Prilikom pretresa kuće i drugih prostorija službenici Odsjeka su pronašli i oduzeli 20 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine oko 20 kg. Daljim pretresom pronađena je jedna lovačka puška nepoznate marke cal. 12mm, municija sledećih kalibara: 4 komada patrona za lovačku pušku cal. 12mm u ilegalnom posjedu, 12 komada municije cal. 22mm za malokalibarsku pušku, 23 komada municije 44 Magnum i 7 komada cal. 9mm. Takođe je pronađeno dvije kutije sa sadržajem nepoznate supstance, SIM kartica, vaga za precizno mjerenje, dva mobilna telefona i tri para bosanskih registarskih tablica", navodi se iz Uprave policije.

Bonus video: