Luka Bar naciljala komšijski pehar

U polufinalu, u 16.30 sati, igraće Luka Bar i Rudar, dok će drugog finalistu odlučiti duel Galeba i Morače (19).
0 komentar(a)
Kup Crne Gore za odbojkašice, press, Foto: Saša Jončić
Kup Crne Gore za odbojkašice, press, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 08.04.2017. 10:10h

Finalni turnir Kupa Crne Gore, danas i sjutra u barskoj “Topolici”, igraće ista četiri tima kao i lani, te tri od četiri ekipe koje će nastupiti u ovosezonskom plej-ofu, Luka Bar, Galeb i Rudar, dok će Morača igrati fajnl-for Kupa, a neće razigravanje za titulu (u koje će Budva). O trofeju će, dakle, odlučivati, praktično, najjače ekipe, a s obzirom na skor u ligaškom prvenstvu (17-1), te zbog šest odigranih mečeva na evropskoj sceni ove sezone, Luka Bar je prvi favorit, počev od polufinala sa Rudarom.

"Ove godine smo oba puta dobili Rudar u prvenstvu, u Baru smo izgubili jedan set, i sigurno je da smo favoriti. Nadam se da ćemo to i pokazati na terenu. Nadam se dobroj odbojci u oba dana, nadam se da će publika uživati u kvalitetnoj odbojci. Važno je da odigramo dobro protiv Rudara, pa ako prođemo, onda ćemo razmišljati o finali i protivniku u finalu", rekao je trener Luke Bar Vladimir Milačić, čiji klub ima ukupno šest pehara u Kupu.

Rudar, koji je u ovom takmučenju osvajao pehar2008. i 2009. godine, prošle godine je bio domaćin finalnog turnira Kupa, pa je očekivao više od eliminacije u polufinalu od Morače (3:0). Žrijeb im je ovoga puta za rivala u polufinalu donio šampiona i organizatora fajnl-fora.

"Prošle godine smo očekivale više nego što smo ostvarile. Pokušaćemo da uđemo rasterećeno u meč sa Lukom Bar koja je favorit. Nemamo neku preveliku ambiciju u toj utakmici, ali ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje, i, ako nam se ukaže prilika, ostvarimo pobjedu", rekla je Anđelija Petrović, kapitenka Rudara.

Galeb brani pehar (koji je osvojio i 2010. godine), prošle godine je u Pljevljima prekinuo petogodišnju dominaciju Luke Bar u Kupu. Baranke su prošle godine dobile Moraču u finalu (3:0), a Luku Bar u polufinalu (3:2). “Galebice” na putu do odbrane trofeja čekaju, vjerovatno, isti rivali, ali obrnutim redom.

"Ne bih se baš složio da smo mi preveliki favorit u meču sa Moračom, iz razloga što smo obje utakmice u prvenstvu bile neizvjesne, iako smo obje dobili po 3:1. Morača je dobra i iskusna ekipa, ima jednu od najboljih igračica lige, Jovanu Vukčević, i neće nam sigurno biti lako. Mi smo ubjedljivo najmlađa ekipa na fajnl-foru, imamo samo jednu seniorku, te dvije pionirke na poziciji dizača. Pokušavamo da ekipu oslobodimo pritiska, da shvate da je to samo jedna utakmica, kako bismo odigrali dobro i pobijedili. Ali, ako ne dobijemo, neće biti smak svijeta", rekao je trener Galeba Nikola Masoničić.

Morača nema trofej u Kupu, a ima dva finala, jer je, osim lani, za trofej igrala i 2013. godine (poraz od Luke Bar).

"Galeb je drugi u prvenstvu, pokazao je kvalitet, a i brani trofej. Već su pokazali da znaju da igraju za jednu pobjedu. Naravno, mi ne idemo u Bar da izgubimo, već da pružimo maksimum. Imali smo dosta vremena da se pripremimo, bavili smo se njima, i našom igrom. Mogu da najavim kvalitetnu utakmicu. Njima prepuštamo ulogu favorita, a mi ćemo dati sve od sebe da napravimo iznenađenje", ističe trener Morače Marko Radusinović.

Raspored

Danas

Polufinale

Luka Bar – Rudar (16.30, live stream)

Morača – Galeb (19, live stream)

Nedjelja

Finale (16.30)

Bonus video: