Kraj serije kakvu niko nije očekivao?

Jedinstvo Bemax večeras od 19 sati u Budvi ima prvu od tri meč lopte na putu ka prvoj šampionskoj tituli u klupskoj istoriji.
2 komentar(a)
OK Jedinstvo Bemax, Foto: OSCG
OK Jedinstvo Bemax, Foto: OSCG
Ažurirano: 07.04.2017. 07:38h

S obzirom na epilog prva dva meča, te finansijsko-kadrovsku problematiku u redovima još uvijek aktuelnog šampiona, malo je onih koji bi, vjerovatno, stavili i euro na pobjedu odbojkaša Budvanske rivijere u trećem duelu finala plej-ofa protiv Jedinstvo Bemaxa (koji su slavili u prva dva meča sa 3:2, odnosno 3:0). Bez obzira što su Budvani večeras (19 sati) domaćini u trećoj utakmici, i to pred tv kamerama (prenos na RTCG)...

Od finalnog turnira Kupa, zbog neisplaćenih ugovornih obaveza i drugih problema, Budvani nijesu odigrali meč u kompletnom sastavu. U kupu su nedostajali Kolumbijci Hurtado i Karabali, u polufinalu plej-ofu nije bilo najboljeg igrača Nikolića, zatim Lakčevića, Zoranića i Dokića, u finalnoj seriji nema ni Ivanovića, pa „majstori sa mora“ na raspolaganju imaju ukupno samo osam igrača, nedovoljno za ozbiljan trening.

Ostaje da se vidi da li i sami Budvani jedva čekaju kraj ovom „mrcvarenju“, ili će, pak, naći sportski motiv da zaborave na probleme i makar produže seriju, kakvu, vjerovatno, niko nije mogao da predvidi uoči starta sezone...

"Utakmica sa Jedinstvom je, svakako, izazov za nas, prije svega zbog oslabljenog sastava u kojem igramo u posljednje vrijeme. Ipak, u prvom meču smo i sa takvom ekipom uspjeli da pokažemo da možemo da im pariramo. Daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i pokušamo da produžimo ovu seriju. To će, naravno, biti lakše ako uz sebe budemo imali naše navijače, pa, stoga, pozivam sve koji mogu da dođu i budu uz svoj klub", rekao je za „Vijesti“ srednji bloker Budvana Dalibor Lečić.

Jedinstvo, sa druge strane, mirno dočekuje treću utakmicu, prvu od tri meč lopte na putu ka prvoj šampionskoj tituli u klupskoj istoriji. Izabranici Darka Prebiračevića su, međutim, svjesni da bi nastavak serije mogao samo Budvanima da ide u prilog, pa žele da već večeras riješe pitanje šampiona.

"Očekujem tešku utakmicu u Budvi. Činjenica je da smo utakmicu na našem terenu dobili veoma lako, ali smo u prvom meču vidjeli pravi kvalitet Budvanske rivijere , koja se vratila u meču nakon 0:2 i umalo slavila. Zato moramo biti jako oprezni, a sigurno ne idemo u Budvu turistički, već sa namjerom da dobijemo utakmicu. Dobro se osjećamo, dobili smo vjetar u leđa nakon dvije pobjede u finalnoj seriji i mislim da je sada sve na nama", kaže za „Vijesti“ primač Bjelopoljaca, Stefan Bugarin.

S obzirom na to da su u seriji od tri uzastopne pobjede protiv Budvana (počev od finala Kupa), Bjelopoljci su pokazali da su favorit i za duplu krunu.

"U prethodne dvije utakmice smo pokazali da smo u boljoj formi od Budvanske rivijere. Na nama je da uđemo smireno u meč, jer motiva za pobjedu ne fali. Ja vjeruem u saigrače i po meni finalna serija bi trebala da se završi u Budvi", rekao je srednji bloker Jedinstva Blažo Đuretić.

Budvani večeras i bez trenera Markovića

Osim igrača, Budvani će večeras biti hendikepirani i odsustvom prvog trenera, Milana Markovića, koja će na klupi zamijeniti trener ženske ekipe budvanskog kluba, Časlav Đurović, nekadašnji igrač i sportski direktor Budvanske rivijere.

"Zbog privatnih obaveza, nažalost, neću biti u mogućnosti da vodim ekipu, iako sam svoje obaveze planirao po prvobitnom rasporedu za plej-of. Ali, došlo je do promjene termina zbog tv prenosa, što se na kraju poklopilo sa mojim obavezama. Momci su svjesni situacije i ne sumnjam da će i bez mene dati sve od sebe da produže ovu seriju. Zahvalio bih Časlavu Đuroviću koji je pristao da u ovom specifičnom trenutku vodi ekipu i siguran sam da će svojim znanjem i iskustvom dati svoj doprinos", rekao nam je Marković.

Bonus video: