Šta (ni)je uradilo ministarstvo sporta, a šta COK?

"Niste završili posao o kategorizaciji sportista i sportova", rekao je Janović. "Mi smo uradili svoj dio sporta, vi niste. Ne postoji nijedna obaveza iz Zakona o sportu, ovakvog kakav jeste, koju COK nije završio", kazao je Simonović
0 komentar(a)
Navijači Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Navijači Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.04.2017. 20:39h

U studiju TV Vijesti su bili i ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog Dušan Simonović.

"Reprezentativci su htjeli da skrenu pažnju, da potenciraju priču. To se neće riješiti jednim ili s milion razgovora, već pravilima. Moramo da donesemo Zakon o sportu i dati ingerencije asocijacijama da rješavaju probleme", rekao je Simonović.

To je bio uvod u žestoku polemiku Janovića i njega.

"Niste završili posao o kategorizaciji sportista i sportova", rekao je Janović.

"Mi smo uradili svoj dio sporta, vi niste. Ne postoji nijedna obaveza iz Zakona o sportu, ovakvog kakav jeste, koju COK nije završio. Pa čak ni tu kategorizaciju, koja ničemu ne služi, jer vi niste donijeli pravilnik. Nemamo strategiju razvoja sporta, koja je temeljni dokument za izradu novog zakona o sportu", odgovorio je Simonović.

Janović je ponovio da COK nije uradio posao i kritikovao Simonovića.

"Brigo moja pređi na drugoga je stav COK-a. Godinama ne rješavate obavezu iz Zakona o sportu", kazao je Janović.

Na pitanje zašto je vratio pola miliona eura namjenjena za sport u budžet i šta ga je motivisalo na tu krajnje neobičnu odluku, Janović je kazao:

- Kristalno mi je jasno kako bi trebalo da se dijele sredstva, ali drugi su u zabludi kad misle da će se dijeliti kako njima padne na pamet. Na osnovu jednog papira, gdje vam neko traži da opredijelite novac, a nema jasne finansijske konkstrukcije, niti koliko je novca potrebno, niti gdje će biti potrošen. To je novac građana Crne Gore i dok sam ja ministar sporta to nikad neće biti potpisano", kazao je Janović.

Bonus video: