RUS SE NADA DA ĆE GA PITSBURG PUSTITI

Malkin želi da igra na ZOI

0 komentar(a)
Jevgenij Malkin, Foto: Wikipedia
Jevgenij Malkin, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 04.04.2019. 22:36h

Hokejaš Pitsburga Jevgenij Malkin rekao je danas da želi da igra za Rusiju na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu i da se nada da će mu to dozvoliti njegov klub.

Malkin je rekao ruskim medijima da je bio iznenađen odlukom Nacionalne hokejaške lige (NHL) da ne prekine sezonu zbog igrača koji će sa svojim reprezentacijama učestvovati na Igrama u Južnoj Koreji 2018. godine.

"Nema ništa dobro u vezi svega toga. Svi ćemo razmisliti, obaviti nekoliko poziva, saslušati savjete i razgovarati sa ostalim igračima. Međutim, koliko god izjava da sam pročitao, nijedan igrač ne shvata tu odluku. Kako nas NHL ne pušta tamo... Do posljednjeg trenutka sam vjerovao da će zdrav razum pobijediti. Nisam želio da trošim reči. Mislio sam da će (igrači) NHL biti na Olimpijskim igrama", rekao je Malkin.

Ako Pitsburg dozvoli Malkinu da ode na Igre, on bi mogao da se priključi ruskim hokejašima Aleksu Ovečkinu, Jevgeniju Kuznjecovu i Dmitriju Orlovu iz Vašington Kapitalsa, koji su već rekli da žele da igraju u Južnoj Koreji. 

Čelnici NHL lige nisu saopštili kako će riješiti pitanje igrača koji žele da igraju na Zimskim olimpijskim igrama naredne godine. 

NHL je na posljednjih pet Zimskih olimpijskih igara dozvoljavala igračima da učestvuju, ali je u ponedjeljak saopštila da ne želi da zaustavi sezonu zbog tog takmičenja. NHL je navela da pregovori sa Međunarodnom hokejaškom federacijom, unijom sindikata igrača i Međunarodnim olimpijskim komitetom nisu bili uspješni. 

Malkin je upitao zbog čega pregovori nisu duže trajali i podsjetio da konačna odluka o učešću igrača na Igrama u Sočiju 2014. godine nije donijeta prije jula 2013.

"Oni i sada govore iste stvari, da će vremenska zona poremetiti sve, da bi zvjezde NHL lige mogle da se povrede, da NHL ništa ne zarađuje od Igara. Na kraju su postigli dogovor i igrali smo u Sočiju. A sada su sve to zaustavili već početkom aprila. Ja želim da idem na Olimpijske igre", rekao je Malkin.  

Malkin je jedan od najboljih hokejaša sveta, a sa Pitsburgom je dva puta osvajao Stenli kup, 2009. i 2016. godine.