Mladenu Jokmanoviću prva velika medalja u diviziji crnih pojaseva

Mladen Jokmanović upisao je svoje ime u anale crnogorskog sporta, kao prvi borac iz Crne Gore sa evropskom medaljom u najprestižnijoj disciplini brazilske džiu-džicu
1 komentar(a)
brazolska džiu džicu, Foto: Privatna arhiva
brazolska džiu džicu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.04.2017. 17:54h

Mladen Jokmanović upisao je svoje ime u anale crnogorskog sporta, kao prvi borac iz Crne Gore sa evropskom medaljom u najprestižnijoj disciplini brazilske džiu-džicu. Mladen Jokmanović je u Rimu osvojioo bronzanu medalju u diviziji crnih pojaseva discipline No Gi. On je u kategoriji do 85 kilograma bio na pragun finala, ali je ispustio prednost i priliku da s eoproba sa svjetskim i evropskim prvakom Alanom Finfuom.

U Rimu je prvi put u najprestižnijoj diviziji u kategoriji do 74 kilograma nastupio i Marko Jokmanović, ali je izgubio u borbi za bronzu.

Na Evropskom prvenstvu u diviziji purpurnih pojaseva Srđan Bošković je bio bronzani u kategoriji do 85 kilograma, a ovaj takmičar već ima evropsko zlato u istoj diviziji.

Neposredno pred Evropsko prvenstvo u disciplini NO Gi, u Rimu je održan "Roma open" u disciplini Gi.

U diviziji purpurnih pojaseva Srđan Bošković osvojio je srebro u prestižnoj apsolutnoj (open) kategoriji, dok je u svojoj kategoriji (-85 kg) bio bronzani. Marko Jokmanović je bio bronzani u kategoriji do 76 kilograma u diviziji crnih pojaseva.

Braća Jokmanović i Bošković su u Rimu učestvovali i na sudisjkom seminaru, kojim je rukovodio čuveni Mućo de Anđelis, na kojem su sertifikovali i obnovili sudijska znanja brazilskog džiu-džicua, što je veoma značajno kako za Crnu Goru tako i za regionalnu scenu ovog sporta.

"Iskrvarili smo za ovo i moramo biti zadovoljni medaljama na ovako jakom šampionatu. Nastupali smo tri dana za redom. Dvije bronze na Evropskom prvenstvu i tri medalje na "Rome openu" su plod velikog individualnog rada i truda. Iako nismo donijeli zlato i četiri medalje sa prvenstva Evrope kao prije dvije godine, naglasio bih da smo ove godine radili u divizijama najcjenjenijeg ranga. Na žalost. izostala je podrška, ali zato nije ignorantski odnos sportskih institucija, što je uticalo da rezultati ne budu još bolji. Dvogodišnje osporavanje registracije nacionalnog saveza za brazilski džiu-džicu, uprskos zakonskim činjenicama i sudskoj odluci sigurno nam ne pomažu u podizanju nivoa ovog sporta koji ima jedanaest godina tradicije u Crnoj Gori, kao ni u nalaženju sponzora. Zahvaljujemo se Glavnom gradu i kompaniji "Volcano", bez njihove podrške ovaj poduhvat ne bi bio izvodljiv", kazao je osvajač najprestižnije medalje, Mladen Jokmanović.

Bonus video: