"NEĆU DOZVOLITI ZLOUPOTREBU PRAVA"

Pažin: Svetozar i Miloš Marović će kaznu izvršiti u Crnoj Gori

"Više puta sam rekao da Ministarstvo pravde Republike Srbije nije ni zahtijevalo od Minitarstva pravde Crne Gore ustupanje i predaju osuđenih", rekao je Pažin Televiziji Crne Gore
26 komentar(a)
Svetozar Marović, Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2017. 18:40h

Svetozar i Miloš Marović će kaznu zatvora na koju su osuđeni izvršiti u Crnoj Gori, kazao je ministar pravde, Zoran Pažin i poručio da neće dozvoliti zloupotrebu prava.

"Kao ministar pravde neću dozoliti bilo kakvu zloupotrebu prava", poručio je Pažin.

On je podsjetio da je više puta rekao da Ministarstvo pravde Crne Gore neće zahtjevati od Ministarstva pravde Republike Srbije ustupanje, odnosno predaju Marovića na izdržavanje krivičnih sankcija u Srbiji.

"Više puta sam rekao da Ministarstvo pravde Republike Srbije nije ni zahtijevalo od Minitarstva pravde Crne Gore ustupanje i predaju osuđenih", rekao je Pažin Televiziji Crne Gore.

On je upitao zašto nadležni organi Srbije ne postupaju po međunarodnoj potjernci koja je raspisana protiv Miloša Marovića, jer je ona pravno obavezujuća za organe te države koja je članica Interpola.

Pažin je pojasnio da su Marovići prije, tokom i nakon okočanja sudskog postupka bili državljani Crne Gore .

"U vrijeme pravosnažnosti i izvršnosti sudske presude su bili državljani Crne Gore, a bili su državljani Crne Gore i tokom otpočinjanja postupka za izvršenje krivičnih sankcija kada je zasnovana domaća, u nadležnosti Osnovnog suda u Podgorici, i međunarodna prava nadležnost pravosuđa Crne Gore za izvršnje krivične sankcije", precizirao je Pažin.

On je dodao da je u toku komunikacija sa ruskim Ministarstvom pravde u vezi sa izručenjem Ananija Nikića.