Stojadinov: Medalje garant budućnosti crnogorskog karatea

Stojadinov je kazao agenciji MINA da se u Crnoj Gori "radi" dobar karate, podsjećajući da crnogorski karatisti imaju kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima u svim starosnim kategorijama.
377 pregleda 1 komentar(a)
Predrag Stojadinov, Foto: Karate-news.net
Predrag Stojadinov, Foto: Karate-news.net
Ažurirano: 05.04.2017. 18:12h

Crna Gora je imala velike šampione, koji sada imaju dostojne nasljednike, ali i takmičare koji u mlađim kategorijama postižu vrhunske rezultate i garancija su da za budućnost crnogorskog karatea ne treba brinuti, kazao je trofejni karatista Predrag Stojadinov.

On je 2002. osvojio zlatnu medalju na 16. Svjetskom prvenstvu u Madridu, a iste godine predvodio je Budućnost do titule klupskog prvaka Evrope.

Stojadinov je kazao agenciji MINA da se u Crnoj Gori "radi" dobar karate, podsjećajući da crnogorski karatisti imaju kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima u svim starosnim kategorijama.

On smatra da je realno da se neko iz regiona nađe na Olimpijskim igrama u Tokiju, navodeći da je jedan od najozbiljnih kandidata crnogorska reprezentativka Marina Raković.

„Raković već ima jednu olimpiijsku medalju, sa Evropskih igara u Bakuu. Osvajala je evropske medalje, bila je bronzana na Svjetskom prvenstvu u Lincu i godinama je među najboljim u svojoj kategoriji. I ne samo ona, na posljednjim takmičenjima u mlađim kategorijama, ali i na Balkanskom prvenstvu u Čačku, ističe se Nenad Dulović“, rekao je Stojadinov, direktor karate reprezentacije Srbije.

On je kazao da Crna Gora ima dobar sistem rada i da su posljednjih deset godina njegovi nosioci bivši šampioni i ljudi koji vode struku, Dragoljub Fatić i Slavenko Bajić.

“To su treneri sa puno znanja i iskustva, koji rade kvalitetno i iz male baze prave velike rezultate. Treba pohvaliti i rad Žarka Rakovića, iz čijeg kluba dolaze vrhunske takmicari i rezultati u ženskoj konkurenciji. Vidim i da u muškoj selekciji postoji napredak. Svi oni su garancija da u Crnoj Gori ne treba brinuti za budućnost karatea”, rekao je Stojadinov.

On je kazao mu je drago što se u rad Karate saveza uključio nekadašnji šampion Vladimir Joković, navodeći da će njegovo iskustvo doprinijeti da rad crnogorske asocijacije bude na većem nivou.

Stojadinov smatra da je Balkan najbolja karate regija u Evropi, podsjećajući da su karatisti država članica te federacije redovni osvajači medalja na šampionatima Evrope i svijeta.

On je kazao da je zadovoljan rezultatima karatista iz Srbije, da postoji kvalitet, ali da je u toku smjena generacija u muškoj konkurenciji.

„Kod djevojka je napravljena smjena generacija i već se pojavljuju rezultati na velikim turnirima i zvaničnim takmičenjima. Iz te plejade mlađih takmičarki mislim na rezultate Jovane Peković u borbama. U katama je selektor Petar Kosanović napravio dobru smjenu tako da rezultat i u mlađim kategorijama, u juniorima i mlađim seniorima ne izostaju“, kazao je Stojadinov.

On je podsjetio da se Srbija ni sa jednog zvaničnog međunarodnog takmičenja nije vratila bez medalje.

„U Lincu smo prvi put kiksali, ali smo prije toga na Evropskom prvenstvu osvojili pet medalja“, kazao je Stojadinov.

Bonus video: