Zbog vjere, Prins je supruzi branio da ide na operaciju

“Ne znam kako da opišem izraz na licu mog supruga. Čista radost. A onda su podigli bebu na svjetlost. Radost na licu mog supruga pretvorila se u čist užas”
89 pregleda 1 komentar(a)
Prins, Foto: Reuters
Prins, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2017. 13:58h

Nova knjiga o životu muzičara Prinsa, koju je napisala njegova bivša supruga Majte Garsija, do detalja opisuje njihov zajednički život, smrt djetata i raspad braka, prenosi People.

Ona je imala 22 godine kada se na Dan zaljubljenih 1996. udala za tada 37-godišnjeg princa, kojem je bila plesačica.

Navodi da su problemi počeli nakon što im je preminuo sin nekoliko dana nakon rođenja.

Poslije godinu dana Garsija je u četvrtom mjesecu trudnoće imala spontani pobačaj.

Ona navodi da je tokom druge trudnoće kazala Prinsu da krvari i da joj je doktor rekao da mora na na kiretažu.

Pjevač, koji je bio sljedbenik Jehovinih svjedoka, zabranio supruzi da ode na operaciju, uprkos tome što to ugrožava i njen život.

“Priroda će to srediti ako joj dozvoliš. Ili ćemo imati vjeru ili ne”, rekao je Prins.

Garsija je ipak uradila intervenciju, a Prins je odbio da ide sa njom u bolnicu.

Ona je u knjizi opisala i jezive detalje o gubitku sina Amira, koji je preminuo nekoliko dana nakon rođenja u oktobru 1996, zbog rijetkog genetskog poremećaja, Fajferovovog sindroma, tip 2.

Kada se porodila Prins je, navodi, bio presrećan.

“Ne znam kako da opišem izraz na licu mog supruga. Čista radost. A onda su podigli bebu na svjetlost. Radost na licu mog supruga pretvorila se u čist užas”, piše Garsija.

“Donijeli su nam bebu, bio je sklupčan i teško je disao. Nije imao kapke, pa su mu oči djelovale uplašeno i suvo. Fajferov sindrom tip 2 je genetski poremeđaj koji izaziva abnormalnosti u skeletu i organizmu. Prerano spajanje kosti u lobanji, i u šakama i stopalima, koje zato izgledaju poput šapa. Nepostojanje anusa, što uzrokuje abnormalnosti u crijevima. Sve to sam naučila kasnije. Ali u tom trenutku nisam razumjela šta vidim”, nastavlja Garsija.

Nakon šest dana dijete je preminulo, a plesačica piše piše da je otišla kući i da je danima ležala u krevetu, držeći u naručju pepeo svog sina.

Prins je napustio njihov dom dan nakon što su dobili urnu, rekavši joj: "Više ne mogu da budem ovde. Moram da idem".

Garsija kaže da je to bio verovatno najteži period u Prinsovom životu.

“Mislim da to nikad nije prebolio. Ne znam kako to iko može da preboli. Ja nisam”.

Prins se vratio nakon dvije nedjelje i obavijestio suprugu da će ih tog dana posjetiti Opra Vinfri zbog ekskluzivnog intervjua.

“Moj suprug ju je proveo kroz kuću, a njena misija je bila jasna. Došla je da sazna da li je dijete mrtvo ili deformisano, kao što su ljudi pričali. A dok sam bila u bolnici, on je opremio raskošnu dječju sobu. Nisam znala za to, htio je da me iznenadi. Opra ju je vidjela prije mene. Stajali su u sredini tog šarenog raja punog igračaka. Soba je imala sve, osim jedine stvari koja je potrebna za dječju sobu. Kada ga je Opra pitala o bebinim zdravstvenim problemima, on je rekao: "Sve je u redu, zaboravi to što si čula". Nisam progovarala. Sjedjela sam na sofi i smješkala se. Suprug mi je rekao da ne pominjem Amira".

Ubrzo su se rastali, a na treću godišnjicu, sudija im je odobrio poništenje braka.

Garsija je priznala da se nadala da će se pomiriti, sve dok se Princ nije ponovo oženio 2001, kada je saznala da je asistentkinji naredio da spali uspomene na Garsiju i Amira.

Njeni memoari biće objavljeni narednog mjeseca, godinu dana nakon što se Princ predozirao ljekovima u 57. godini.

Bonus video: