Da li su duvanski i alkoholni proizvodi dostupni maloljetnicima?

Najbrže gledaoce "Boja jutra" obradovaćemo poklonima kompanije M:tel i kartama za neki od filmova koji se nalaze na repertoaru bioskopa "Sinepleks"
77 pregleda 0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Mileva Kostić
Boje jutra, Foto: Mileva Kostić
Ažurirano: 05.04.2017. 12:28h

Duvanski i alkoholni proizvodi, čija je prodaja u Crnoj Gori porasla za 25%, popularni su među crnogorskim srednjoškolcima. To potvrđuje i informacija organizacije "CAZAS" da je 47% srednjoškolaca probalo alkohol do svoje trinaeste godine.

O zloupotrebi alkohola i duvana kod maloljetnih lica, u okviru rubrike "Roditeljski kutak", razgovaraćemo sa psihoterapeutkinjom Tijanom Ignjatov i doktoricom Ljiljanom Golubović iz Instituta za javno zdravlje.

Sa predstavnicima Ambasade Sjedinjenih američkih država u Crnoj Gori razgovaraćemo o Sajmu američkih univerziteta, koji će biti održan u petak u Glavnom gradu, a na kojem će crnogorski srednjoškolci i studenti moći da se informišu o studiranju na američkim visokoškolskim ustanovama.

Sa predstavnicima nikšićke rok grupe "Rebeka", koja je osnovana prije više od 20 godina, razgovaraćemo o novoj baladi posvećenoj gradu pod Trebjesom.

U "Bojama jutra" govorićemo o osmom po redu Festivalu zdravlja i zdravih stilova života, kao i humanitarnoj akciji "Njihov osmijeh vrijedi više" koju će sjutra organizovati studenti Ekonomskog fakulteta.

U okviru rubrike "Djeca odgovaraju" saznajte šta su najmlađi odgovorili na pitanje "Šta je vjenčanje".

Iz Nacionalne turističke organizacije vjeruju da će ove godine na obalama Jadranskog mora odmarati više gostiju nego prethodne godine. No, da bi mogli govoriti o uspješnoj sezoni, do sredine narednog mjeseca bi trebalo da budu gotovi svi radovi na saobraćajnicama, uz obavezno rješavanje i pitanja čistoće u zemlji. Zaključke sa sjednice Odobra Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore pogledajte u Bojama jutra.

Glavne naslove dnevne štampe komentarisaćemo sa Edinom Koljenovićem (NVO "Građanska alijansa").

Bonus video: