Lajgi je mogao izbjeći nesreću

Lajgi je 20. oktobra prošle godine, na magistralnom putu Andrijevica - Plav, udario motociklistu Radenovića iz Andrijevice, koji je nastradao
57 pregleda 4 komentar(a)
Dema Lajgi, Foto: Jadranka Ćetković
Dema Lajgi, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.04.2017. 06:33h

Vozač kamiona Dema Lajgi mogao je da izbjegne saobraćajnu nezgodu u Andrijevići kada je nastradao motociklista Radoslav Radenović (73), da se kretao brzinom manjom od 60,5 kilometara na čas.

To je juče u bjelopoljskom Višem sudu kazao vještak saobraćajne struke Mujo Nurković, u nastavku suđenja Albancu sa Kosova optuženog zbog krivičnog djela - teška djela protiv bezbjednosti javnog saobaćaja.

“Iz toga proizlazi da je vožnja optuženog bila veća od dozvoljene i da je u uzročno-posljedičnoj vezi sa nastalom nezgodom”, rekao je vještak Nurković.

Vještak mašinske struke Radojica Pešić kazao je da je na kamionu kojim je upravljao kosovski državljanin kočioni sistem bio neispravan.

Lajgi je 20. oktobra prošle godine, na magistralnom putu Andrijevica - Plav, udario motociklistu Radenovića iz Andrijevice, koji je nastradao.

Nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta, a uhapšen je kasnije u Plavu.

Na prethodnom pretresu, Lajgi je kazao da je kočio i pokušao da skrene ulijevo kako bi izbjegao Radenovića, ali da nije uspio jer se Andrijevčanin kretao velikom brzinom.

“Gurtne su mi izgorjele koliko sam kočio, kada sam na osam do 10 metara primijetio čovjeka na motoru da ide u mom pravcu. Skrenuo sam ulijevo, ali on nije kočio i vidio sam da je udario u prednju desnu stranu vučnog vozila”, ispričao je Lajgi.

Tada je objasnio da je poslije udesa pobjegao bojeći se za život.

Bonus video: