Radovi profesora sa bugarske akademije

Na otvaranju će govoriti profesor na Nacionalnoj akademiji umjetnosti iz Sofije Petar Bonev i mr Nenad Šoškić, direktor Centra savremene umjetnosti
98 pregleda 0 komentar(a)
Nacionalna akademija umjetnosti Sofija, Foto: Wikimedia.org
Nacionalna akademija umjetnosti Sofija, Foto: Wikimedia.org
Ažurirano: 04.04.2017. 14:51h

Izložba kojom Nacionalna akademija umjetnosti iz Sofije obilježava 120 godina osnivanja biće otvorena večeras u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, u 20 sati. Organizatori izložbe su Centar savremene umjetnosti i Nacionalna akademija umjetnosti iz Sofije.

Na izložbi će svoje radove - slike, grafike i skulpture - predstaviti 27 profesora ove Akademije. Osnovana 1896. kao Državna škola crtanja, bugarska Nacionalna akademija umjetnosti ne samo da određuje profesionalni status bugarskog umjetnika već igra i važnu ulogu u unapređenju razvoja kulturne stvarnosti. Nacionalna akademija umjetnosti je i danas vodeća institucija za edukaciju profesionalnih umjetnika u 18 različitih disciplina i to u polju likovne i primijenjene umjetnosti, istorije umjetnosti, restauracije i dizajna. Kombinacija dostignuća tradicije i inovativnih metoda obrazovanja - proces karakterističan za gotovo sve faze njenog postojanja - osnova su autoriteta i značajnog uticaja koji Akademija.

Na otvaranju će govoriti profesor na Nacionalnoj akademiji umjetnosti iz Sofije Petar Bonev i mr Nenad Šoškić, direktor Centra savremene umjetnosti.

Bonus video: