Na Dobrakovu zaplijenilo oko kilogram skanka, jedna osoba uhapšena

Oduzetu drogu preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droge i ona će biti upućena Forenzičkom centru na vještačenje
1 komentar(a)
Skank, Foto: Uprava policije
Skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 03.04.2017. 18:42h

Oko kilogram opojne droge marihuane, tipa skank zaplijenjeno je na graničnom prelazu Dobrakovo. Jedna osoba je uhapšena i protiv njega podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodna, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo i policijski službenici OGB Bijelo Polje su, 01.04.2017. godine oko 10.30 časova, obavljajući redovne granične provjere i kontrole, izvršili pregled pmv marke „Reno Clio“ srbijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.I. (34) iz Šapca, Republika Srbija, i tom prilikom ispod suvozačevog sjedišta pronašli i oduzeli pvc pakovanje u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank, težine od 1098 grama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji je naložio da se M.I. liši slobode i da mu se privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u zajedničkom sapštenju Uprave policije i Uprave carine.

Oduzetu drogu preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droge i ona će biti upućena Forenzičkom centru na vještačenje.

Bonus video: