Velimirović se žalio tužiocima da mu prijete

Velimirović je, kako se vjeruje, tužiocima pričao o prijetnjama koje dobija od “određenih struktura u Srbiji”, da bi promijenio iskaz u slučaju pripreme terorističkih napada
61 pregleda 45 komentar(a)
Mirko Velimirović, Foto: Screenshot (YouTube)
Mirko Velimirović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.04.2017. 18:20h

Optuženi za planiranje terorističkih napada Mirko Pajo Velimirović ponovo je posjetio zgradu Specijalnog tužilaštva, gdje je pričao o prijetnjama koje dobija nakon što je progovorio o organizaciji i učešću u pripremanju haosa na dan izbora 16. oktobra prošle godine.

Velimirović je, kako se vjeruje, tužiocima pričao o prijetnjama koje dobija od “određenih struktura u Srbiji”, da bi promijenio iskaz u slučaju pripreme terorističkih napada.

On je, prema saznanjima TV “Vijesti”, tužiocima pričao kada je, gdje i od koga dobijao prijetnje.

Velimirović je naglasio da se ne osjeća bezbjedno...

On je 5. decembra prošle godine nakon sporazumnog priznanja, koje je prihvatio Viši sud u Podgorici, osuđen uslovno na pola godine zatvora zbog učešća u pripremi terorističkih napada.

Velimirović je upravo osoba, koja je došla do policije, gdje je otkrio da se u Podgorici na dan izbora priprema haos ali i hapšenje premijera Mila Đukanovića.

Tokom iskaza u sudnici Višeg suda u Podgorici priznao je da je nabavio automatske puške, ali da je onemogućio da se unesu u Crnu Goru i da ih je bacio u jezero na Kosovu i Metohiji.

"Zaslužujem orden da mi se dodijeli, jer sam spasio crnogorski narod i državu, a ne da mi se sudi”, tvrdio je tada Velimirović.

On je naveo da je od Aleksandra Sinđelića dobio 30.000 eura da kupi oružje, koje je grupa osumnjičenog Bratislava Dikića trebala da iskoristi i izazove krvoproliće tako što će da zauzme Skupštinu Crne Gore na dan izbora 16. oktobra.

Velimirović je i tokom suđenja u Podgorici došao pod jakim obezbjeđenjem jer je, kako se sumnja, njegov život bio u opasnosti.

Zbog tih prijetnji, o kojima je bio upoznato i Specijalno tužilaštvo, Velimiroviću je nuđena zaštita ali je on to odbio nakon čega se vratio porodici u Zubinom Potoku.

Navodno, plan prijetnji je da se Velimirović “slomi” i da promijeni mišljenje te da potpiše u Srbiji novu izjavu da je bio “primoran da tako priča u Podgorici”...

Bonus video: