VREMEPLOV: Mogli bi da proizvode televizore

“Planiramo da započnemo proizvodnju radio-difuzne opreme. Ukoliko bi "Telekom" i Radio-difuzni centar, kupovali dio opreme kod nas, stvorili bismo modernu fabriku, koja bi b i la jedna od boljih, ne samo u CG, već i na Balkanu”, kazali su u rukovodstvu fabrike
2 komentar(a)
Televizor, Foto: Shutterstock
Televizor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.04.2017. 09:32h

Oživljavanje proizvodnje u Fabrici elektronskih telekomunikacionih sistema “1. decembar” finansiraće se avansnim uplatama kupaca u iznosu od oko 500.000 maraka i novcem dobijenim od podrške Pakta stabilnosti u iznosu od oko 300.000 maraka. Taj novac prevashodno će biti namijenjen za konverziju vojne industrije na civilnu proizvodnju, koja bi u narednom periodu bila okosnica razvoja ove fabrike, koja se već duži niz godina nalazi u teškoj situaciji.

“Planiramo da započnemo proizvodnju radio-difuzne opreme. Ukoliko bi "Telekom" i Radio-difuzni centar, kupovali dio opreme kod nas, stvorili bismo modernu fabriku, koja bi b i la jedna od boljih, ne samo u CG, već i na Balkanu”, kazali su u rukovodstvu fabrike.

Oni planiraju da u saradnji sa inopartnerima, otpočnu proizvodnju TV aparata, što bi zahtijevalo uposlenje još dvadeset radnika. Planirao je i osposobljavanje jedne linije za proizvodnju električnih brojila i uklopnih satova.

Bonus video: