Jedinstvo opet uzelo mjeru šampionu i sada je na korak od titule

Bjelopoljci imaju priliku da u petak, u Mediteranskom sportskom centru, stave tačku na ovu seriju i osvajanjem duple krune ostvare najveći uspjeh u klupskoj istoriji
2 komentar(a)
Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 02.04.2017. 18:30h

Odbojkaše Jedinstvo Bemaxa još samo pobjeda dijeli do prve, istorijske titule - izabranici Darka Prebiračevića su u Bijelom Polju savladali Budvansku rivijeru, najlakše ove sezone, sa 3:0, i poveli 2:0 u finalnoj seriji. Jedinstvo je prvi meč u Budvi dobilo 3:2, pa Bjelopoljci imaju priliku da u petak, u Mediteranskom sportskom centru, stave tačku na ovu seriju i osvajanjem duple krune ostvare najveći uspjeh u klupskoj istoriji.

Na osnovu onoga što je viđeno u drugom meču, Budvani, očigledno, nemaju ni snage, čini se ni volje, da pokušaju da produže ovu seriju, u sezoni koja predstavlja pravu agoniju za šampiona. Produžetak serije na barem četiri meča, bilo bi iznenađenje...

Bjelopoljci su, naime, dobili treći uzastopni duel protiv Budvanske rivijere (računajući i trijumf u finalu Kupa sa 3:1), koja je dobila prva dva meča, u ligaškom dijelu, u kompletnom sastavu, i to sa 3:2.

U prvom setu je neizvjesnost trajala do 6:4, nakon čega je Jedinstvo “pobjeglo” na 10:4, a onda i 13:5, kada je set i odlučen.

Budvani su poveli 3:1 na startu drugog seta, ali je domaćin uzvratio serijom 5:0 za vođstvo od 5:3 i prednost više nije ispuštao u ovom setu, u kojem su Budvani priključak držali do 10:8, ali je bilo jasno kada je Jedinstvo povelo 18:12.

Treći set je bio sličan prvom, Jedinstvo je vrlo brzo povelo 9:3, a pošto nije imao više od jednog igrača na klupi (mladog tehničara Marovića), trener gostiju Milan Marković nije ni mogao da nešto promijeni na parketu, pa su Delić, Bugarin i drugovi rutinski proveli meč kraju…

"Odlična utakmica, u koju smo mi od starta ušli ozbiljno i naše greške sveli na minimum. Od prvog poena svakog seta smo kontrolisali rezultat i nismo dozvolili ekipi Budvanske rivijere da ugrozi našu pobjedu. Ostaje da se odmorimo za naredni meč i pokušamo da seriju riješimo već u Budvi, ali nam sigurno neće biti lako da seriju riješimo u tri meča", kazao je za “Vijesti” srednji bloker Jedinstva Balša Bulatović.

Jedinstvo Bemax - Budvanska rivijera 3:0 (25:15, 25:19, 25:15)

Bijelo Polje - Dvorana: "Nikoljac". Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Dragana Vučinić, Branimir Janjević (oboje iz Podgorice). Poeni iz napada: Jedinstvo Bemax 36, Budvanska rivijera 21. Poeni iz bloka: Jedinstvo Bemax 13, Budvanska rivijera 4. Poeni iz servisa: Jedinstvo Bemax 6, Budvanska rivijera 1. Greške: Jedinstvo Bemax 23, Budvanska rivijera 20.

Jedinstvo Bemax: Kuburović 5, Đuretić 6, Delić 17, Dizdarević, Popović (libero 1), Pavićević, B. Bulatović 3, Rudić 9, L. Bulatović, Bugarin 16, Vukić (libero 2), Tomić, Ćuk.

Budvanska rivijera: Mamedov 3, Marović, Kastratović 3, Lečić, Hurtado 9, Kilko (libero), Karabali 6, Prušević 4.

Bonus video: