Ima li šampion snage da uzvrati udarac?

Zbog finansijskih i kadrovskih problema, šampion igra bez četvorice igrača koje je imao do plej-ofa (Nikolić, Lakčević, Zoranić, Dokić), dok Jedinstvu zbog povreda nedostaju Ćuk i Magdelinić
0 komentar(a)
Bugarin, Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Bugarin, Jedinstvo - Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 02.04.2017. 09:39h

Pobjedom u Mediteranskom sportskom centru (3:2), odbojkaši Jedinstvo Bemaxa su na najbolji način otvorili finalnu seriju plej-ofa protiv Budvanske rivijere i napravili prvi, možda i odlučujući korak ka prvoj šampionskoj tituli u klupskoj istoriji. Međutim, izabranicima Darka Prebiračevića je potrebna pobjede i u večerašnjem duelu na domaćem terenu kako bi trijumf u gostima protiv šampiona dobio na značaju...

"I sada ponavljam ono što sam rekao prije prve utakmice, da će serija biti teška i neizvjesna. Uspjeli smo da napravimo brejk, ali tek treba da ga potvrdimo u našoj dvorani. Očekujem veliku borbu, daćemo sve od sebe da pobijedimo i obradujemo naše navijače kojih će, siguran sam, biti u velikom broju", kaže za “Vijesti” Darko Prebiračević.

S obzirom na to da je prvi meč u Budvi, praktično, odigralo 14 igrača, po sedam sa obje strane (za domaćine je u igru, kao taktička izmjena na servisu, tokom pet setova ulazio jedino mladi tehničar Veljko Marović), a da se nešto bitnije neće mijenjati ni u drugom meču, možda ni kasnije, u finalnoj seriji plej-ofa odbojkaša između Budvanske rivijere i Jedinstvo Bemaxa slaviće onaj ko bude imaš više snage i koncentracije, ali i koga povrede zaobiđu, jer bi to moglo biti kobno za jedne ili druge.

Zbog finansijskih i kadrovskih problema, šampion igra bez četvorice igrača koje je imao do plej-ofa (Nikolić, Lakčević, Zoranić, Dokić), dok Jedinstvu zbog povreda nedostaju Ćuk i Magdelinić.

"Prvu utakmicu smo otvorili sa dosta grča, i uz par spornih sudijskih odluka u prva dva seta smo djelovali dosta nervozno. Nakon toga smo našli dobar ritam, ali zbog neiskustva nismo na kraju uspjeli da savladamo rivala. Očekujem da odigramo rasterećenije u Bijelom Polju, momci su vidjeli da mogu ravnopravno da se nose sa protivnikom, i siguran sam da nas očekuje neizvjesna utakmica. Što je najvažnije, nadam se da nećemo imati problema sa povredama, jer u tom slučaju, zbog malog broja igrača, nećemo biti u mogućnosti da nastupamo", rekao nam je trener Budvana Milan Marković.

Delić: Greške da svedemo na minumum; Prušević: Možemo da budemo ravnopravni

Nakon dva uzastopna poraza u ligaškom dijelu (ova sa po 3:2), Bjelopoljci su seriju poraza od Budvanske rivijere prekinuli u finalu Kupa (3:1), a niz su nastavili u prvom meču finala plej-ofa...

"Očekuje nas sigurno neizvjesna utakmica kao što je bila prva u Budvi. Mi moramo da nametnemo naš stil igre i svedemo greške na minimum, jer pred našim navijačima moramo odbraniti brejk koji smo napravili u prvom meču. Nadam se dobroj partiji i pozivamo publiku da dođe u što većem broju", ističe korektor i najbolji igrač Jedinstva Jovan Delić.

Budvani su u prvom duelu od 0:2 uspjeli da dođu do petog seta, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

"U prošloj utakmici vidjeli smo da i sa dosta izmijenjenim sastavom i povredama koje su zadesile neke igrače, ipak možemo da se ravnopravno borimo. Iz treninga u trening smo sve uigraniji, i nadam se da ćemo u drugom meču odigrati dobro i tako pokazati potencijal naše mlade ekipe", ističe 17-godišnji primač Budvanske rivijere Samed Prušević.

Utakmica u “Nikoljcu” počinje u 19 sati (live stream).

Bonus video: