Nikola Gušić bronzani u Dubrovniku

Crnogorski reprezentativac Nikola Gušić do bronze u Dubrovniku stigao je sa pet pobjeda na ipon!
110 pregleda 21 komentar(a)
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Nikola Gušić, Foto: Www.eju.net
Ažurirano: 01.04.2017. 17:15h

Crnogorski reprezentativac Nikola Gušić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom džudo kupu u Dubrovniku. Džudista Akademika je bio sjajan u kategoriji do 73 kilograma, ali je u polufinalu nakon velike borbe izgubio od srebrnog Francuza Žilijena La Roke.

Ostalih pet borbi Gušić je riješio na veličanstven način - iponima. U prvoj je rušio Albanca Đona Verozija, a potom redom Hrvata Dina Strmotića, Francuza Lukasa Otmanu i Srbina Nemanju Petrovića.

Nakon polufinalnog poraza, Gušić je u repasažu i borbi za bronzu bio ubjedljiv protiv Holanđanina Toma Mulenstena.

U istoj kategoriji sjajan je bio i Nikola Gardašević ali je zbog povrede vilice morao odustati od repasaža i borbe za medalje. Balša Sinanović je zausatvljen nakon prve borbe.

U ostalim lakšim težinskim kategorijama u Dubrovniku, naši džudisti su bili daleko od borbi za medalje - Vuk Nikčević (-60 kg) je poražen u ekstra rundi prve borbe, Marko Gušić i Jusuf Nurković (- 66 kg) su takođe izgubili prve borbe.

U konkurenciji džudistkinja prvog dana takmičenja najuspješnija je bila Mirjana Milić na 9. mjestu u kategoriji do 63 kilograma, Ivana Šunjević je nakon velike borbe izgubila u ekstra rundi iste kategorije, dok je Ivana Milović (52 kg) takođe eliminisana u ekstra tajmu startne borbe.

Sjutra, drugog dana takmičenja u Dubrovniku, boriće se - seniori: Nebojša Gardašević, Arso Milić i Novo Raičević (- 81 kg), Marko Bubanja, Lazar Ćupić i Predrag Stanjević (- 90 kg), Danilo Pantić i Anto Dubreta (- 100 kg) i Lazar Daković, Dimitrije Vukotić, Stefan Lutovac i Jovan Peković (+ 100), te džudistkinje: Jovana Peković (- 70) i Jovana Nikić (+78 kg)

Bonus video: