ISTRAŽIVANJE POKAZALO

U srećnim vezama partneri dijele sve, pa i najintimnije misli

Ispitanici su morali da odgovore na pitanja koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, koliko s partnerom razgovaraju o seksu, o čemu sve razgovaraju s partnerom i da li su spremni da razgovaraju o manje ugodnim temama
0 komentar(a)
ljubav, veza, par, Foto: Shutterstock
ljubav, veza, par, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.04.2019. 22:30h

Međusobno poštovanje, razumjevanje, podrška, spremnost na kompromise neki su od faktora koji čine srećnu ljubavnu vezu. A novo istraživanje potvrdilo je da postoji još jedan pokazatelj da ste u srećnoj vezi.

Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su da dijele sve – ili gotovo sve. Dok većina parova nema problema s dijeljenjem hrane, kupatila i računa, sa dijeljenjem najintimnijih misli mnogi su puno uzdržaniji.

Ali, novo istraživanje objavljeno u časopisu "The Journal of Sex Research" došlo je do zaključka da mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu jako puno govori o kvalitetu veze.

U studiji su učestvovali parovi koji su u vezama bili u prosjeku dve i po godine. Ispitanici su morali da odgovore na pitanja koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, koliko s partnerom razgovaraju o seksu, o čemu sve razgovaraju s partnerom i da li su spremni da razgovaraju o manje ugodnim temama.

Istraživanje je dokazalo da su parovi koji su odgovorili da partneru otkrivaju i svoje najntimnije misli bili najsretniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom, te da su smatrali da imaju jaku  povezanost s partnerom, prenosi N1.