Tri decenije od trijumfa Teatra 303 na Turniru duhovitosti

Biće to prilika da se evociraju uspomene na ovaj veliki uspjeh kotorskih pozorišnih amatera, koji su ostvarili u veoma jakoj konkurenciji 32 ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore
91 pregleda 2 komentar(a)
Teatar 303, Foto: Privatna arhiva
Teatar 303, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.03.2017. 14:25h

Povodom tri decenije od trijumfa na Turniru duhovitosti, kada su u tadašnjoj Jugoslaviji postali šampioni smijeha, humoristički ansambl Teatar 303 iz Kotora sjutra veče u 20 sati organizuje “Zabavno veče sa prijateljima”, koje će biti održano u sali Poslovnog centra “Vukšić” u Radanovićima.

Biće to prilika da se evociraju uspomene na ovaj veliki uspjeh kotorskih pozorišnih amatera, koji su ostvarili u veoma jakoj konkurenciji 32 ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.Teatar 303 predvođen osnivačem Draganom Buzdovanom i kapitenom Svetom Boškovićem je do finalnog turnira odmjerio snage sa ekipama Kraljeva, Konjuha, Smederevske Palanke i Kosjerića.

Na završnom turniru u Budvi, u sali “Zeta Filma” 1. maja 1987. godine, Kotorani su u polufinalu bili bolji od ekipe Vlasotinaca, a u finalu 3. maja od ekipe Sevojna. Teatar 303 je za nijansu bio bolji od ostalih ekipa, a kao nagradu dobio je minibus, čije ključeve im je uručio Slobodan Jovanović, tadašnji glavni i odgovorni urednik “Politike Ekspres”.

Za Teatar 303 u Budvi su nastupali: Dragan Buzdvan Buki, Sveto Bošković, Jovica Lalošević Faćo, Andrej Lučev, Branko Brkanović, Ljilja Popović, Dragan Sklender Pele, Kristina Stanišić, Dolores Bonić Olivera Radović, Vesna Živković, Grga Petrović, Boško Dončić, Predrag Čolan, muzičar Ano Đuranović i tehnička podrška Vasko Todorović, Milan Martinović i vozač Marko Čolan. Kroz takmičarski dio pomagali su i glumci Slobodanka Vukasović, Vanja Aletić i pjevač Vesko Vujović.

Bonus video: