Bogojeviću određen pritvor

Sudija Rade Ćetković je izdao naredbu za raspisivanje potjernice za Bogojevićem, koji se jedini od osmorice optuženih nije pojavio na današnjem pretresu, a nije opravdao svoj izostanak
149 pregleda 7 komentar(a)
Ivan Bušković, drugovi, Foto: Luka Zeković
Ivan Bušković, drugovi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.03.2017. 09:00h

Miroslavu Bogojeviću-jednom od optuženih da su pred sudom lagali da su sa Ivanom Buškovićem igrali fudbal, u noći kada je, prije četiri godine, napadnuta novinarka “Vijesti” Olivera Lakić, određen je pritvor.

Sudija Rade Ćetković je izdao naredbu za raspisivanje potjernice za Bogojevićem, koji se jedini od osmorice optuženih nije pojavio na današnjem pretresu, a nije opravdao svoj izostanak.

Suđenje je odgođeno za 10.april.

Savo Bušković, Aleksandar Bušković, Borko Vukčević, Nikola Šofranac, Ivan Popadić, Miloš Đonović, Miroslav Bogojević i Drago Šuškavčević optuženi su za davanje lažnog iskaza, za koje je zaprijećena kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Oni su bili svjedoci u predmetu protiv Nikole Buškovića, Dragoslava Perazića, Ivana Siništaja, Borka Čađenovića, Branka Bašovića i Sima Đurovića, koji su, osim Nikole Buškovića, koji je dobio uslovnu osudu, pravosnažno osuđeni na po tri mjeseca zatvora zbog davanja lažnog alibija Ivanu Buškoviću. Iako je Ivan Bušković pravosnažno osuđen na devet mjeseci zatvora, zbog napada na Lakićevu, njemu je, Zakonom o amnestiji, kazna skraćena za četvrtinu, a dobio je i zatvorski uslov, po kom mu je robija umanjena za dodatnih 10 dana.

Novinarka “Vijesti” napadnuta je ispred svog ulaza 7. marta 2012. Motiv napada nikada nije utvrđen. Lakićeva je od februara 2011. bila meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada.

Bonus video: