Škaljarca smjestili u Istražni zatvor u Spužu

Kotoranin je odveden u Istražni zatvor, u kom će čekati suđenje zbog pucnjave u tivatskoj diskoteci “Madam Koko 2012. kada je ranjen Tivćanin Dejan Deković
572 pregleda 4 komentar(a)
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Jovan Jovanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.03.2017. 08:24h

Navodni član škaljarskog klana Jovan Jovanović izručen je juče Crnoj Gori iz Njemačke, gdje je i uhapšen početkom februara po potjernici koju je za njim raspisao kotorski Osnovni sud.

Kotoranin je odveden u Istražni zatvor, u kom će čekati suđenje zbog pucnjave u tivatskoj diskoteci “Madam Koko 2012. kada je ranjen Tivćanin Dejan Deković.

U tom postupku, pred kotorskim Osnovnim sudom, optuženi su i navodni šefovi škaljarskog klana Jovan i Igor Vukotić.

UP: Potraživao se po međunarodnoj potjernici

Jovanović se potraživao po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Osnovnog suda u Kotoru i po naredbi Osnovnog suda u Danilovgradu radi obezbjeđenja prisustva okrivljenog u postupcima pred ovim sudovima.

"Službenici Uprave policije MUP-a – NCB Interpol Podgorica juče su realizovali ekstradiciju iz Njemačke u Crnu Goru J.J. (28) iz Kotora. Ovo lice se potraživalo po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica po naredbi Osnovnog suda u Kotoru i po naredbi Osnovnog suda u Danilovgradu radi obezbjeđenja prisustva okrivljenog u postupcima pred ovim sudovima. Naime, 30.03.2017. godine je realizovana ekstradicija J.J. iz Njemačke u Crnu Goru za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu, po naredbama Osnovnih sudova u Kotoru i Danilovgradu, radi obezbjeđenja prisustva ovog lica u postkupku koji se vodi zbog krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija pred Osnovnim sudom u Kotoru, kao i u postupku za krivično djelo teška tjelesna povreda koji se vodi pred Osnovnim sudom u Danilovgradu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: