Katnić opet u Opštini Ulcinj

U periodu za koji je izuzeta dokumentacija lokalna vlast bila je permanentno u blokadi zbog 3.000.000 eura, po osnovu sporova koje je pravosnažno gubila na sudu
14 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Filip Roganović
Milivoje Katnić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.03.2017. 16:16h

Specijalno državno tužilaštvo provjerava kako je u prethodne tri godine trošen novac iz ulcinjske opštinske kase.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, tužioci su u zgradu Opštine poslali policijske inspektore sa nalogom da izuzmu dokumentaciju o poslovanju za 2014, 2015. i 2016. godinu.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da tužioce intersuje kako su trošena budžetska sredstva za sport i kulturu i građevinski materijal za opremanje kabineta.

Poslovanje ulcinjske Opštine odavno je pod lupom SDT-a, na čijem čelu je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić .

U periodu za koji je izuzeta dokumentacija lokalna vlast bila je permanentno u blokadi zbog 3.000.000 eura, po osnovu sporova koje je pravosnažno gubila na sudu.

U to vrijeme čelni ljudi Opštine bili su Fatmir Đeka i Nazif Cungu.

Oni juče nijesu htjeli da komentarišu istrage specijalnog tužilaštva.

“Dokumentacija za 2014. godinu već jednom je bila predmet interesovanja specijalnog tužilaštva. Ali, neka svako radi svoj posao”, rekao je Đeka.

On je na čelu ulcinjske Opštine bio do marta 2016. godine.

Aktuelni predsjednik Nazif Cungu kazao je da misli da su u fokusu tužilaštva 2014. i 2015. godina.

Katnić je tokom prošle godine, više puta u medijima ponovio da SDT vodi istrage o poslovanju Opštine Ulcinj.

Nije precizirao šta konkretno tužioci provjeravaju.

Tužilaštvo je dokumentaciju ulcinjske Opštine češljalo i ranije. Početkom 2016. godine tadašnji predsjednik Opštine Đeka kazao je da SDT istražuje poslovanje više opštinskih sekretarijata od 2011. do 2014. godine i kompletnu dokumentaciju Sekretarijata za urbanizam.

Za TV Vijesti tada je pojasnio da su na provjeri planovi za četiri godine, rješenja o odobrenju koji je dao Sekretarijat, dozvole, privremeni objekti.

Tadašnja istraga bila je fokusirana na period kada je grad vodio lider Force, i aktuelni gradonačelnik Nazif Cungu. Cungu je poručivao da nema čega da se plaši i da je sve čisto.

Od Opštine Ulcinj je više puta tražena dodatna dokumentacija koji se odnosi na postupak usvajanja i donošenja urbanističkih odluka i planova na tom području, ali Cungu ne brine.

Bonus video: