"INSTITUCIJE NASTAVLJAJU OBRAČUN SA DF"

Front osudio hapšenje Đurišića

"U vremenu kada je DPS izdeformisao politički život i uveo zemlju u otvorenu diktaturu, a mlade ljude koji oponašaju taj model udaljio od borbe svojstvene njihovim godinama, primjeri Koče Đurišića, Nikole Bajčetića, Mihaila Čađenovića i drugih mladih DF-a vraćaju vjeru da će mladost mijenjati postojeću diktaturu"
373 pregleda 19 komentar(a)
Koča Đurišić, Foto: Demokratski front
Koča Đurišić, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 30.03.2017. 14:24h

Predsjednik Kluba mladih NSD PG i funkcioner DF Koča Đurišić, kako je saopšteno iz Demokratskog fronta, uhapšen je danas zbog performansom "Pravda će zakucati i na tvoja vrata".

Tim performansom ispred stambenog objekta gdje živi sudija Apelacionog suda u Podgorici, Mušika Dujović, mladi DF-a su protestovali protiv hapšenja Mihaila Čađenovića.

"Režim i zarobljene institucije nastavljaju obračun sa DF-om, privođenjima i saslušanjima funkcionera našeg političkog saveza. Danas je u policiju pozvan, kao građanin, a onda bez ikakvog razloga, na prevaran način uhapšen i maricom u sud za prekršaje priveden Đurišić. On je osuđen po kratkom postupku, i to zato što se borio za slobodu, a protiv tiranije ovdašnjeg režima. Ovim postupkom režim govori u kakvoj se panici i strahu nalazi i da mu je namjera da serijom sličnih radnji pokuša da zaustavi nagomilano nezadovoljstvo mladih ljudi, koji žele da Crna Gora postane slobodno društvo, i u kojoj će zakon biti jednak za sve", saopšteno je iz DF-a.

Dodaje se da rukovodstvo Fronta "posebno pozdravlja današnje hrabro držanje, nasmijano lice i odgovoran odnos Đurišića", koji "vlastitim primjerom pokazuje prvenstveno svojoj generaciji kako se valja boriti za pravdu, istinu i uvjerenja".

"U vremenu kada je DPS izdeformisao politički život i uveo zemlju u otvorenu diktaturu, a mlade ljude koji oponašaju taj model udaljio od borbe svojstvene njihovim godinama, primjeri Koče Đurišića, Nikole Bajčetića, Mihaila Čađenovića i drugih mladih DF-a vraćaju vjeru da će mladost mijenjati postojeću diktaturu. Tu diktaturu, svakako, ne mogu promijeniti foliranti, zombirana omladina, birokratizovani likovi i kancelarijski mentaliteti, koji nijesu spremni da se, poput mladih DF i nekih hrabrih građanskih grupa, izlože neophodnom riziku protesta bez koga nema promjena. Starmalima naše političke scene želimo da se za početak osmjehnu, a potom oslobode uniformnog i demagoškog razmišljanja i ponašanja, i da zajedno sa svojom generacijom iz DF-a i građanskih pokreta otpočnu sa organizacijom protesta i otvorenim iskazivanjem nezadovoljstva na svakom mjestu, ne praveći trule kompromise sa diktatorskim režimom", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas