Uhapšen Baranin, oduzeta mu puška, pištolj, municija, bomba...

“Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku, pet okvira sa 146 komada municije za automatsku pušku, pištolj marke CZ M70 cal. 7,65 sa okvirom, ručnu bombu M75 i topovski udar – pirotehničko sredstvo, kao i veću količinu municije”, precizirali su iz Uprave policije
3 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.03.2017. 14:19h

Barska policija uhapsila je sugrađanina S.R. (52) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo (KD) nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Centra bezbjednosti (CB) Bar su danas u jutarnjim satima, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kod građana, uhapsili Baranina S.R. (52).

Kako se navodi, službenici CB Bar su, postupajući po operativnim saznanjama, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Baru, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu barskog Osnovnog suda, izvršili pretres stana i drugih prostorija u kojima boravi V.R. (23) iz tog grada, a koje koristi njegov otac S.R.

“Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku, pet okvira sa 146 komada municije za automatsku pušku, pištolj marke CZ M70 cal. 7,65 sa okvirom, ručnu bombu M75 i topovski udar – pirotehničko sredstvo, kao i veću količinu municije”, precizirali su iz Uprave policije.

Kako su rekli, u toku kriminalističke obrade otac S.R. je preuzeo na sebe odgovornost za KD.

U saopštenju se kaže da će pronađeni i oduzeti predmeti biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se tačno utvrditi čiji su tragovi pronađeni na navedenim predmetima.

“Osumnjičeni S.R. je po nalogu državnog tužioca u ODT u Baru lišen slobode, biće sproveden na dalje postupanje u zakonskom roku, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: