Osumnjičeni za lažiranje podataka o saobraćajnoj nezgodi

Kako je saopšteno iz Uprave policije, B.Š. i P.M. su osumnjičeni da su 17. maja 2013. godine Odjeljenju bezbjednosti Mojkovac prijavili da je na magistralnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Polja, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali kao vozač
82 pregleda 1 komentar(a)
policija, uviđaj, Foto: Savo Prelević
policija, uviđaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2017. 13:56h

Službenici policije su, u okviru akcije „Udar“, Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv B.Š (33) iz Podgorice i P.M. (45) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, B.Š. i P.M. su osumnjičeni da su 17. maja 2013. godine Odjeljenju bezbjednosti Mojkovac prijavili da je na magistralnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Polja, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali kao vozači.

"Oni su tom prilikom kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su, u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva, prijavili da su sva oštećenja na vozilima kojima su upravljali nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je B.Š. tako prikupljenu dokumentaciju priložio Uniqa osuguranju u Podgorici, na osnovu čega mu je, na ime navodno pričinjene štete na vozilu i ostalih troškova, ukupno isplaćeno oko 9,5 hiljada EUR, što predstavlja protivpravno stečenu imovinsku korist na štetu te osiguravajuće kuće.

Krivična prijava protiv osumnjičenih je, shodno prethodnim konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

Iz Uprave policije podsjećaju da su njihovi službenici u okviru akcija „Udar“ i „Feribot“, od februara 2015. godine do danas, u 18 odvojenih slučajeva, podnijeli krivične prijave protiv ukupno 34 osobe zbog osnovane sumnje da su počinile krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Policijske aktivnosti u okviru akcija „Udar“ i „Feribot“ se nastavljaju“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: