Policija u Herceg Novom i na Cetinju pronašla oružje i municiju

Iz Uprave policije su kazali da su pronađeni i oduzeti predmeti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja
4 komentar(a)
municija, Foto: Shutterstock.com
municija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.03.2017. 11:23h

Policija Herceg Novog u utorak je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V. J. iz ovog grada. Protiv ove osobe podnijeta je krivična prijava. Takođe, cetinjska policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi I.V. (35) iz Cetinja, prilikom čega su pronašli i oduzeli pušku i četiri metka nepoznate marke.

"Takođe, službenici Stanice policije CB Herceg Novi su, 28.02.2017.godine, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, a u koorninaciji i po nalogu državnog tužioca U ODT u Herceg Novom, izvršili prtres stana i drugih prostorija koje koristi V.J. (62) iz Herceg Novog, kao i pmv marke ,,BMW” hercegnovskih registarskih oznaka. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti:

  • Gasni revolver, cal. 9mm
  • Par plastičnih korica za dršku pištolja TT, cal. 7,62
  • Okvir za pištolj CZ , cal. 7,62
  • Dva oružana lista na ime V.J.
  • 26 komada pištoljske municije, cal. 9mm
  • 28 komada pištoljske municije, cal. 7,65mm
  • 7 komada pištoljske municije, cal. 7,62mm
  • Pribor za čišćenje oružja – pištolja

Iz Uprave policije su kazali da su pronađeni i oduzeti predmeti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv V.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih naprava. Službenici Odeljenja bezbjedonsti Cetinje su, postupajući shodno operativnim saznanjima a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi I.V. (35) iz Cetinja, prilikom čega su pronašli i oduzeli pušku i četiri metka nepoznate marke. Naime, policijski službenici su, 28.03.2017. godine postupajući po operativnim saznanjima izvršili pretres stana i prostorija koje koristi I.V. i tom priilikom pronašli i oduzeli pušku i četiri metka kalibra 7,62 mm koji su se nalazili u ilegalnom posjedu ovog lica. O događaju je obavješten državni tužilac u ODT u Cetinju, koji je naložio da oduzeto oružje bude poslato Forenzičkom centru radi vještačenja, a da će se on naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: