Podnijeta prijava protiv Novljana: Policija oduzela pištolj i municiju

Dodaje se da je o navedenom događaju obavješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se oduzeto predmetno oružje uputi Forenzičkom cenru radi vještačenja, a o pravnoj kvalifikaciji ovog događaja će se izjasniti nakon rezultata vještačenja
67 pregleda 0 komentar(a)
municija, Foto: Shutterstock.com
municija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.03.2017. 11:15h

Hercegnovska i cetinjska policija u dvije odvojene akcije podnijela dvije krivične prijave protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odeljenja bezbjednosti Cetinje su u dvije odvojene akcije, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavnju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih naprava kod građana, podnijeli dvije krivične prijave protiv dva lica zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, policijski službenici CB Herceg Novi su, 22.03.2017. godine, postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M. (63) iz Herceg Novog, kao i pmv marke ..VW Golf III” hercegnovskih registarskih oznaka, i tom prilikom pronašli i oduzeli pištolj marke Kolt, nepoznatog kalibra", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je o navedenom događaju obavješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom koji je naložio da se oduzeto predmetno oružje uputi Forenzičkom cenru radi vještačenja, a o pravnoj kvalifikaciji ovog događaja će se izjasniti nakon rezultata vještačenja.

"Nadalje, policijski službenici su, 17.03.2017 godine postupajući shodno operativnim saznanjima a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, a u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivih materija, izvršili pretres stana i drgih prostorija koje koristi M.V. (30) iz Herceg Hovog . Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 58 komada puščane municije cal. 7,62mm kao i 5 komada puščane municije cal. 7,9mm. O događaju je obavješten državni tužilac u ODT u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv M.V. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: