Džomić: Provalnici pokušali da obiju crkvu svetog Đorđa pod Goricom

On je kazao da su službena lica brzo i efikasno izvršila uviđaj
81 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2017. 10:07h

Starješina Crkve Svetog Đorđa pod Goricom Protojerej-stavrofor dr Velibor Džomić kazao je da su nepoznati provalnici sinoć pokušali da obiju, oskrnave i opljačkaju crkvu svetog Đorđa pod Goricom.

"Nepoznati provalnici su u toku noći između 29. i 30. marta pokušali da obiju, oskrnave i opljačkaju Crkvu Svetog Đorđa pod Goricom. Pokušaj provalne krađe i skrnavljenja je izvršen sa istočne, oltarske strane, inače najstarijeg sačuvanog dijela Crkve. Zbog veoma jakog metalnog okvira koji obezbjeđuje prozor, kriminalni izvršioci su odustali od svog svetogrdnog i kriminalnog nauma, ali su razbili prozor i pričinili znatnu materijalnu štetu na ovoj drevnoj Svetinji. Slučaj je prijavljen Upravi policije Crne Gore - Centru bezbjednosti Podgorica", rekao je Džomić.

On je kazao da su službena lica brzo i efikasno izvršila uviđaj.

"Crkva Svetog Đorđa je svetinja stara preko 900 godina, a tokom druge polovine XX vijeka je obijena i poharana od kriminalaca više od 60 puta. Od Uprave policije očekujemo ne samo da riješi i procesuira ovaj slučaj u skladu sa zakonskim propisima nego i da posveti posebnu pažnji zaštiti pravoslavnih hramova koji su sve češće meta raznih kriminalnih grupa", zaključio je Džomić.

Galerija

Bonus video: