Bez apsolutnog favorita za titulu

Finalna serija plej-ofa igra se do tri dobijene utakmice. Eventualna majstorica se igra na terenu Budvanske rivijere
0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 30.03.2017. 08:26h

Još od sezone 2008/2009, kada je Budvanska rivijera od Budućnosti preuzela primat u crnogorskoj odbojci, nije viđeno zanimljivo finale plej-ofa odbojkaša (istina Podgoričani su finalnu seriju u sezoni 2011/2012. odveli u četiri meča, ali su Budvani, ipak, rutinski stigli do titule). Budvanska rivijera je od tada, od marta 2009. godine, nanizala 15 uzastopnih trofeja (osam titula i sedam kupova), sve do nedavnog finala Kupa, u kojem je Jedinstvo Bemax prekinulo taj niz i osvojilo prvi pehar u klupskoj istoriji.

Upravo je to finale Kupa, s obzirom na ove sezone pojačano Jedinstvo, i u ovom trenutku oslabljenu Budvansku rivijeru, uz brojne finansijske i kadrovske probleme, najavilo interesantnu završnicu borbe za titulu , koja će se igrati u tri dobijena meča, počev od večerašnjeg u Budvi (18 sati)...

"I dok smo bili u kompletnijem sastavu, govorio sam da će ove sezone biti teže doći do titule, a kamoli sada u sutuaciji u kojoj se nalazimo. S obzirom na sve probleme koje imamo, poslije dugo godina Budvanska rivijera nije favorit u finalu. Kilko je povrijedio rame, ne može ruku da digne, i pitanje je koliko će moći da pomogne i kao libero. Karabali ne trenira od prošlog četvrtka, upalio mu se neki nerv, pa mu bol ide iz kuka ka koljenu, i ne znam hoće li moći da igra. Da ne govorim o ostalim, finansijskim problemima koji su nas snašli, zbog čega nas je i napustilo nekoliko igrača. Nosioci igre će biti mladi primači Kastratović i Prušević, obojica 17-godišnjaci, ali je i to lijepa prilika za njih da pokažu šta mogu. Nema predaje, daćemo sve od sebe da iz ove finalne serije izvučemo maksimum", rekao nam je trener Budvanske rivijere Milan Marković.

Dok će Budvani igrati bez najboljeg igrača, Marka Nikolića, te libera Nikole Lakčevića i primača Aldina Zoranića, zbog neisplaćenih zaostalih ugovornih obaveza, Bjelopoljci će, barem u prvom meču, biti lišeni usluga dvojice povrijeđenih igrača, srednjeg blokera Radoslava Ćuka i korektora Marka Magdelinića, sa čijom zamjenom, Milenkom Dangubićem je raskinuta saradnja jer je došao nespreman u Bijelo Polje...

"Finale plej-ofa će biti mnogo lakše igrati nego što je bio slučaj u finalu Kupa, kada se igrala jedna utakmica i nije bilo prostora za popravljanje grešaka, kao što je to moguće u plej-ofu. S obzirom na to da se igra u tri dobijena meča, tako da će na finalnu seriju uticati više faktora. Nadam se da ćemo uspjeti da zadržimo visok ritam igre kao što je to slučaj u posljednjih mjesec dana. U završnicu ulazimo bez imperativa, što nam dosta olakšava posao. Atmosfera je odlična, radimo baš naporno i jako, na način koji nas je i doveo do prvog trofeja u klupskoj istoriji. U finalu će presudna biti bolja koncentracija, mirnoća i želja za pobjedom", rekao je za „Vijesti“ kapiten Jedinstvo Bemaxa Vladan Rudić.

Kastratović: Imamo kvalitet za titulu

Budvani su lani u finalu plej-ofa slavili protiv Jedinstva sa 3:0 u pobjedama.

"Jedinstvo ove sezone igra dobro, dok smo mi u oslabljenom sastavu u odnosu na regularni dio sezone. Ali, u kakvom god da smo sastavu, ova ekipa Budvanske rivijere ima kvalitet i boriće se za titulu do posljednjeg poena. Spremni smo za utakmicu, igramo na domaćem terenu, i daćemo sve od sebe da odigramo što bolje i ostvarimo pobjedu u prvom meču. Pozivam ljubitelje odbojke da nas u što većem broju podrže", kazao je primač Budva Miljan Kastratović.

Prebiračević: Biće neizvjesno finale

Oba tima su polufinalne serije, protiv Volej stara i Budućnosti, riješili u dva meča.

"Očekujem jako tešku i, s obzirom na naše ovogodišnje rezultate i formu, neizvjesnu finalnu seriju. Budvanska rivijera nije izraziti favorit kao prethodnih godina i to nam daje za pravo da se nadamo, možda, nekom novom iznenađenju. Spremali smo se dobro, željni smo dobrih rezultata, momci će kao i do sada dati sve od sebe, a veoma brzo će teren pokazati za koliko će to biti dovoljno", naglasio je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Bonus video: