Marković o hapšenju Golubovića: Zakon ne poznaje one koji pripadaju jednoj ili drugoj političkoj partiji

121 pregleda 4 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Luka Zeković
Vuka Golubović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.03.2017. 13:14h

Premijer Crne Gore nije želio danas da komentariše jučerašnje hapšenje bivšeg gradonačelnika Berana i odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Vuke Golubovića, navodeći da državne institucije slobodno i bez uticaja rade svoj posao.

Golubović je uhapšen juče, a takođe su uhapšeni njegov brat brat Milan koji je bio direktor Agencije za izgradnju Berana, bivši načelnici beranskog katastra Darko Mališić i Momčilo Tajičić, kao i vlasnik jedne geodetske agencije Vučeta Mališić.

Golubović je uhapšen zbog sumnje da je preko Agencije za izgradnju grada i službenika beranskog katastra - na sebe, druge osobe i firme prebacio desetine hiljada kvadrata gradskog građevinskog zemljišta.

"Zakon ne poznaje one koji pripadaju jednoj ili drugoj političkoj partiji, već samo one koji rade ili ne rade u skladu sa zakonom", kazao je Marković.

Na pitanje šta to govori o DPS-u, s obzirom da to nije prvi slučaj, on je rekao da to govori da je "DPS demokratska stranka, da poštuje vladavinu prava i da omogućava da institucije rade zakonito, nepristrasno i bez pritiska".

Bonus video: