ADVOKAT BEGOVIĆ PODNIO MOLBU:

Svetozar Marović opet odlaže odlazak iza rešetaka

"Dostavljena je potvrda Specijalne bolnice za cerebro-vaskularne bolesti Sveti Sava, da se Marović Svetozar nalazi u toj bolnici od 15. marta 2017. godine”, kazao je Vučković na pres konferenciji, prenosi Radio Kotor
108 pregleda 15 komentar(a)
Svetozar Marović, Zdravko Begović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Zdravko Begović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.03.2017. 12:26h

Budvanin Svetozar  Marović  ponovo je tražio od kotorskog Osnovnog suda da odloži njegov odlazak u spuški zatvor.

Predsjednik tog suda Branko Vučković kazao je juče da je zahtjev za odlaganje podnio branilac nekadašnjeg visokog funkcionera DPS-a, advokat Zdravko Begović.

“Maroviću je odloženo izvršavanje kazne za period od tri mjeseca - od 23. decembra 2016. do 23. marta 2017. s tim da se javi u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija 3. aprila, pod prijetnjom prinudnog sprovođenja. Juče, 27. marta u sud je stigla molba branioca osuđenog  Marović  Svetozara, advokata Zdravka Begovića, kojom traži ponovno odlaganje zbog bolesti. Iz te dokumentacije se vidi, da je dostavljena potvrda Specijalne bolnice za cerebro-vaskularne bolesti Sveti Sava, da se  Marović  Svetozar nalazi u toj bolnici od 15. marta 2017. godine”, kazao je Vučković na pres konferenciji, prenosi Radio Kotor.

Vučković je pojasnio da je Marovićeva molba u proceduri, ali da je taj sud odbio molbe osuđenih Budvana Rajka Kuljače i Đorđa Pinjatića koji iza rešetaka moraju zbog presude u predmetu Zavala.

Vučković je juče predstavio izvjštaj o radu za 2016. godinu.

Preporučujemo za Vas