Odobreno - Rejdersi se sele u Las Vegas

Da bi NFL franšiza mogla da promijeni lokaciju, prema pravilima, to treba da odobre vlasnici klubova, njih 24.
0 komentar(a)
Rajdersi, Foto: Beta-AP
Rajdersi, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.03.2017. 09:27h

Nacionalna fudbalska liga (NFL) saopštila je danas da su vlasnici klubova američkog fudbala dali zeleno svijetlo za selidbu Rejdersa iz Ouklanda u Las Vegas.

Plan vlasnika Rejdersa Marka Dejvisa, koji je bio pokretačka snaga preseljenja, dobio je podršku 31 od 32 vlasnika klubova. Jedino je vlasnik Majami dolfinsa glasao protiv.

Da bi NFL franšiza mogla da promijeni lokaciju, prema pravilima, to treba da odobre vlasnici klubova, njih 24.

Glasnje je uslijedilo nakon što liga i Rejdersi nisu bili zadovoljni predlozima Ouklanda za novi stadion, a Las Vegas je dodatno pojačao svoju ponudu sa 750 miliona dolara javnog novca.

Nakon i zvaničnog odobrenja selidbe otvoren je put i za izgradnju novog, skoro dvije milijarde vrijednog, stadiona u Las Vegasu. Rejdersi će, međutim, i naredne dvije sezone igrati u Ouklandu dok se ne izgradi stadion u Las Vegasu, rekao je Dejvis.

"Rejdersi su rođeni u Oklandu i Oukland će uvijek biti dio našeg DNK. Znamo da će neki navijači biti razočarani, čak i ljuti, ali nadamo se da tu frustraciju neće usmjeriti ka igračima i trenerima", rekao je Dejvis.

Rejdersi tako po drugi put u svojoj istoriji napuštaju Oukland. Oni su od 1982. do 1994. godine igrali u Los Anđelesu prije nego što su se vratili u Oukland.

Rejdersi su treći NFL tim koji je za nešto više od godinu dana promijenio lokaciju. Remsi su se prošle godine preselili iz Sent Luisa u Los Anđeles, a u januaru ove godine lokaciju su promijenili i Čardžersi koji su iz San Dijega prešli, takođe, u Los Anđeles.

Bonus video: